fbpx
Kaupunkiuutiset

Kesäteatteri sai katoksensa

Hämeenlinnan Uuden Kesäteatterin (HUK) yleisö seuraa tänä kesänä näyttämön tapahtumia katetusta katsomosta käsin.

Remontoitu katsomo ja uusi purjekatos seisovat jo paikoillaan odottamassa kesä–heinäkuun vaihteessa starttaavaa kesäteatterikautta.

– Tämä on vähän kuin lapsen syntymä. Millään ei malttaisi pysyä poissa Kaupunginpuistosta, HUKia luotsaava Otto Kanerva kuvailee innostustaan.

Katsomoremontti ja kunnon kate ovat kuuluneet Kanervan suunnitelmiin siitä lähtien, kun hän ryhtyi tekemään uutta kesäteatteria kaupunkiin. Nyt on saavutettu piste, jossa investointi kannatti.

Kaupunginhallitus myönsi Kaupunginpuiston kehittämiseen, joka pitää sisällään esimerkiksi kesäteatterin katsomon kunnostamisen ja alueen sähkötyöt, 280000 euroa. Kanervalle uudistukset merkitsevät vuokrasopimuksen jatkoa ja kolminkertaista vuokrasummaa per kesä.

– Kaupungin kanssa löytyi yhteinen tahtotila, hän kiittelee.

Remontin yhteydessä katsomoa laajennettiin. Katsojapaikkojen määrä kasvoi 505:stä 560:een.

Katsomon yleisilme keveni uudistuksessa.

– Vanha katsomo oli nykyistä umpinaisempi. Esimerkiksi katsomon takana olevat rauniot tulevat nyt maisemallisesti uudella tavalla esiin.

Uudistuksen tärkein anti on Kanervan mukaan kuitenkin purjekatos, jonka suojassa kaikki istumapaikat nyt ovat.

Hän myöntää Hämeenlinnan kesäteatterin olleen jäljessä alan yleisestä kehityksestä.

– Kesäteatterit ovat olleet jo pitkään katettuja. Liiketaloudellisesti annoimme kilpailuedun muille toimijoille, hän toteaa.

Hämeenlinnan Uuden Kesäteatterin neljäs toimintakesä on aluillaan. Kanerva on tyytyväinen kehitykseen.

Ensimmäisenä kesänä kesäteatterissa kävi 7000 katsojaa. Viime kesänä katsojia kirjattiin 12 500, ja nyt yli puolet kuluvan kesän teatterilipuista, 11000 kappaletta, on jo myyty.

Kanerva korostaa olevansa aidosti iloinen. Retostella hän ei tahdo.

– Koputan nöyrästi puuta samalla, kun sanon näin, hän toteaa lukuja luetellessaan.

Tänä kesänä Juha Tapion kappaleilla höystetyn Kaksi puuta -näytelmän esittävä kesäteatteriryhmä on treenannut remontin vuoksi evakossa. Kuluvan loppuviikon työryhmä viettää Nakkilassa Villilän kartanon ympäristössä “korkean paikan leirillä”.

– Tähän asti olemme pyörineet pahvimuki kädessä. Nyt tavoitteena on saada porukka kasaan.

Jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, työryhmä pääsee kesäteatteriympäristöön kesäkuun 18. päivä.

Kanerva aikoo tehdä kesäteatteria Hämeenlinnassa jatkossakin. Sitoutuneisuudesta kertoo esimerkiksi kaupungin kanssa solmittu kymmenen vuoden vuokrasopimus.

Kanerva vakuuttaa, että vaikka katsomo valmistuu, HUKin kehitys jatkuu. Vielä ennen kesäkuun ensi-iltaa puretaan lavasterakenne ja maata tasataan näyttämön ympäriltä. Jatkossa rakennetaan joka kesä uudet lavasteet pysyvän rakennuksen sijaan.

Pidemmän aikavälin suunnitelmissa ovat esimerkiksi erillinen lipunmyyntikoppi ja ravintolatarjonnan laajentaminen. Vessoja lisätään jo tänä kesänä.

Saattaa olla, että kesäteatterin ympäristössä koetaan jatkossa muitakin elämyksiä kuin teatteria.

– Linnakkeen raunioilla on järjestetty jo nyt juhlia, Kanerva vinkkaa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset