fbpx
Kaupunkiuutiset

Kesäteatteria on  kerrakseen

Tuuloksen Ruuttanäyttämöllä nähdään Risto Karlssonin kirjoittama ja Arto Niemisen dramatisoima Viimeiset mohikaanit, jonka ohjaa Petri Liski. Näytelmä on pähkähullua satiiria ja se kertoo viiden elämänmuutosta etsivän henkilön päätöksestä perustaa intiaaniheimo. Tasankointiaanien tapoihin heitä opastaa aito Kanadan inkkari, nimeltään Chevrolet-47. Esitykset 30.6.-31.7.

Hauhon Kesäteatteri esittää Olavi Virran 2015 juhlavuoden kunniaksi Kari Rentolan musiikkinäytelmän Sanat Ola, sävel Virta.

Tarja-Liisa Qvintusin ohjaama näytelmä kertoo vuodesta 1959, jolloin radion järjestämiä kilpailuja käytiin ympäri Suomen maata. On laulukilpailun “Kultainen Virta” aika ja kaikki tulevat innolla mukaan Olavi Virran säveltämää ja sanoittamaa musiikkia esittelevään mittelöön. Laulujen ympärillä nähdään värikäs henkilögalleria ja tarina on täynnä tunnetta, juonittelua ja huumoria. Esitykset 30.6.-21.7.

Pirttikosken kesäteatterissa Iittalassa esitetään Seppo Holttisen käsikirjoittamaa ja ohjaamaa näytelmää Solidaarisuutta Surgestanissa.

Brysselissä on päätetty, että EU:n koilliskulmassa oleva kuihtuva ja jatkuvan taantuman kourissa kärvistelevä valtio on siinä jamassa, että nimikin on jouduttu muuttamaan Surgestaniksi. Pääministeri Johan Pipilällä on siis kädet täynnä töitä. Sote-ratkaisu on viimeviilausta vaille valmis, rakennemuutos loppusuoralla ja koululaitoskin on saneerattu uuteen uskoon. Ehkä kovimmalle Pipilä joutuu kuitenkin, kun hän lupautuu ottamaan kotitaloonsa kaksi hurdipakolaista Jahvet ja Mehmet Ötskullin. Esitykset ovat 10.-31.7.

Turengin Pyhämäen kesäteatteri esittää Heikki Luoman kirjoittaman ja Eero Laaksosen ohjaaman draaman Vieraas maailmas, joka on koskettavan realistinen kuvaus evakoista ja heidät suojiinsa ottaneesta perheestä. Ritamäen emäntä purkaa katkeruutensa esikoisensa lisäksi koko omaisuutensa menettäneisiin, viattomiin evakkoihin. Löytyyköhän yhteistä säveltä lainkaan? Esitykset 16.6.-8.7.

Napialan työväennäyttämö Tervakoskella ottaa käsittelyyn Jussi Kylätaskun klassikon Mies, joka ei osannut sanoa ei. Dramatisointi on Hannele Tuomisen ja ohjaus Misa Palanderin. On kesä ja oman kylän poika tulee isosta maailmasta takaisin kotiin ja koittaa olla kaikille mieliksi. Ujo mies rakastuu ihanaan Millaan, mutta tarvitaan miljoona väärinkäsitystä, ennen kuin onnellinen loppu häämöttää. Esitykset 16.6.-13.8.

Aulangon Graniittilinnassa kesäisin majailevan Miniteatterin ohjelmistossa on Marjatta Kurenniemen kertomuksiin perustuva Onneli ja Anneli, jonka on dramatisoinut ja ohjannut Marja Myllyniemi.

Kaverukset Onneli ja Anneli pääsevät muuttamaan ihan omaan taloonsa! Aivan lähistölle muuttaa orpokoti jossa lapsia kohdellaan kaltoin. Onneli ja Anneli perustavat pienen Pekki-pojan kanssa rosvoliiton ja päättävät vapauttaa lapset ilkeän Minna Pinnan vankeudesta. Esitykset 3.7.-7.8.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset