Kaupunkiuutiset

Kesäteatterin taru loppuu konkurssiin

Kaupunginhallitus ei maanantain kokouksessaan myöntänyt Hämeenlinnan kesäteatteriyhdistykselle sen hakemaa 90 000 euron lainaa. Kaupunginpuistoon vuodesta 1990 asti esityksiä tuottanut yhdistys hakeutunee nyt konkurssiin.

– Luulen, että tämä oli nyt tässä. Yhdistyksen hallitus päättää asiasta virallisesti, mutta eihän tässä ole enää mitään järkeä enää painia, toiminnanjohtaja Martti Töttölä sanoo.

– Aika aikaansa kutakin, sanoi pässi kun päätä leikattiin. Niin monta huonoa kesää kärsittiin, kun kilpailevaa tarjontaa on niin paljon. En vain löytänyt riittävän toimivaa formaattia, josta kansa olisi tykännyt.

Kaupunginpuistossa kävi parhaimpina vuosina keskimäärin 13 000 katsojaa, mutta viime kesänä yelsiöä oli enää 6 500. Yhdistys itse näki katsojakatonsa syyksi lähiseudun kilpailevan tarjonnan ja epäonnistuneet ohjelmistovalinnat. Lainahakemuksen tueksi kerrottiin uusista suunnitelmista Agapetuksen Syntipukki-näytelmästä, jossa olisi ollut sekä ohjaajana että näyttelijänä mukana Mikko Kivinen. Myös organisaatiota olisi uusittu siten, että taiteellisena johtajana olisi toiminut Otto Kanerva ja operatiivisena johtajana Jaana Jokisalo.

Harrastajat tilalle?

Yhdistyksellä oli rasitteenaan Kaupunginpuiston huoltorakennuksen 5 600 euron maksamaton vuokra ja 20 000 euron kassalaina kaupungilta. Tappiollisten kesien jälkeen yhdistyksen pääoma oli laskenut 88 000 euroa pakkasen puolelle. Hakemuksen kaupungille valmistelleen talous- ja hallintojohtaja Jussi Oksan lausunnon mukaan ”Hakijana olevan yhdistyksen toiminta ei kuulu kunnan lakisääteisiin tehtäviin, eikä pyydettyä lainaa ilman vakuutta tule myöntää”.

– Nyt toivon ainoastaan, että joku lähiseudun harrastajateatteri ottaa tilanteesta kopin, koska Kaupunginpuisto on paikkana ihan loistava, Töttölä pohtii.

– Infraltaan se on varmasti Suomen paras ja autolla pääsee ihan viereen. Katsomon kuntokaan ei ole mielestäni se oleellisin asia, sillä esityksiä ihmiset tulevat katsomaan, eivätkä penkkejä.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset