Kaupunkiuutiset

Kesäteatterissa päästiin jo yli 10 000 kävijän

Hämeenlinnan Uusi kesäteatteri pääsee kuluvalla näytäntökaudella kirkkaasti yleisötavoitteeseensa. Lapinlahden lintujen musiikkiin pohjautuvaa Elämä janottaa esitystä on käynyt katsomassa yli 10 000 kävijää. Näytöksiä on vielä jäljellä kuluvan viikon lauantaihin saakka, jolloin on vielä yksi näytös.

Kesäteatterin pelastussuunnitelma näyttää kävijämäärien valossa sujuvan erinomaisesti. Seuraavassa vaiheessa tavoitellaan valtakunnallista katsojakuntaa, kun markkinoinnissa keskityttiin tänä kesänä Hämeenlinnan seudun asukkaisiin.

Dynaamisesta kehittämisestä kertoo jo se, että ensi kesän esitys näyttelijöineen on jo lyöty lukkoon.

– Musiikkiteatteria on luvassa. Julkaisemme kappaleen nimen ja esiintyjät syyskuun aikana, kesäteatteria pyörittävä Otto Kanerva toteaa.

HUKin suunnitelmissa on kasvattaa Hämeenlinnan ulkopuolisten katsojien kävijämääriä unohtamatta paikallista teatteriyleisöä.

– Hyvillä mielin tässä ollaan. Hämeenlinnan kesäteatterissa ei ole päästy aikoihin moisiin katsojamääriin, olemme siis rikkoneet kävijäennätyksiä. Kesäteatterin puolesta voi sanoa, että olemme kehittämissuunnitelman aikataulussa hyvin kiinni,

Yrittäjäriskillä toimiva HUK panosti tällä kaudella musiikkiin ja näyttelijöihin. Kaupunginpuiston teatterialueen tarjontaa myös kohennettiin muun muassa stand up -esityksillä, lastenteatterilla, perjantaisilla jatkoilla sekä rauniolinnakkeessa järjestetyillä tilaisuuksilla.

– Olen tosi tyytyväinen päättyvään näytäntökauteen.

Otto Kanerva kertoo tarjontaa kasvatettavan ensi kesänä varsinaisten teatteriesitysten rinnalla varsinkin stand upin puolella tämän kesän kannustavien kokemusten vauhdittamana. Myös pienien tapahtumien määrää on mahdollisuus lisätä Kaupunginpuistossa. Pikkubileet rauniolinnassa tuntuvat olevan ihan hyvä tuote.

– Pyörittelen parhaillaan papereita katsomotilojen kattamisesta. Tarjouksia on jo saatu, mutta rakentamispäätös vaatii kohtuullisen ison investoinnin. Kyllä tässä pähkäiltävää riittää, Kanerva sanoo.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset