Kaupunkiuutiset

Kesätoiminta kokoaa lapset yhteen Iittalassa

Iittalan kesätoiminta tuo nuorisotalo Hukarille arkisin keskimäärin parikymmentä lasta. Seitsemättä vuotta järjestetty kesätoiminta on ollut suosittua vuodesta toiseen. Lapset 1.–3. -luokkalaiset voivat viettää viisi tuntia päivässä ohjatussa toiminnassa.

– Harjoitamme liikuntaa ja kädentaitoja monipuolisesti. Askartelemme, leivomme, leikimme pelaamme ja teemme lyhyitä retkiä. Käymme esimerkiksi onkimassa Äimäjärvellä ja teemme tutustumiskäynnin myös palokuntaan. Kesätoiminnan vetonaulana on ollut lämmin ateria, jolla huomioidaan myös mahdolliset allergiat. Päivittäin parillekymmenelle lapselle valmistuu aika monta erilaista annosta, ohjaaja Susanna Kantola naurahtaa.

Tänä kesänä on luvassa muun muassa kasvomaalausta Lasten Liikunnan Tuesta saapuvan henkilön avustuksella.

– Lisäksi teemme juhannukseksi saunavihdat. Toiminta päättyy vanhempien kahvitukseen ja lasten taidenäyttelyyn, ohjaaja Paula Mäenpää-Vuorinen sanoo.

Sadepäivätkään eivät ole toiminnan kannalta ongelma, koska tuolloin lapsilla on mahdollisuus olla koulun sisätiloissa.

Kesätoiminta työllistää myös yhden nuoren 4H-yhdistyksen kautta. Yhdistys ei ole muutoin mukana toiminnassa, mutta palkkaa yhden nuoren apuohjaajaksi.

– Ainakin liikkeellä tulee oltua, naurahtaa Niklas Laine omaa työkuvaansa.

Kesäkerhoon tullaan ennakkoilmoittautumisen perusteella. Lapset ovat 7–9-vuotiaita, mutta erityisluokilta voi mukaan tulla hieman vanhempaakin

– Nuorempia emme voi ottaa, koska vakuutuksemme ei kata kuin kouluikäiset. Ennakkoilmoittautuminen on ollut tarpeen muun muassa allergioiden takia, Kantola sanoo.

Iittalan kesätoiminta järjestetään 5.6.–22.6. välisenä aikana Iittalassa Hukarin nuorisotalolla arkipäivisin 9–14 välisenä aikana.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset