fbpx
Kaupunkiuutiset

Kesätori vetää tuhansia

Hauhon kesätori lienee Hämeenlinnan seudun toistuvista kesätapahtumista eniten vieraita houkutteleva tapahtuma. Kesälauantaisin Hauhon keskustaan pakkautuu tuhansia ihmisiä, niin myös viime lauantaina. Ruuhka keskustassa on paljon pahempi kuin konsanaan kantakaupungin ytimessä.

Kesätori järjestettiin ensimmäistä kertaa 1980, kun paikallinen yrittäjäjärjestö ideoi lauantaisen myyntitapahtuman puukoulun alueelle. Yrittäjät vastaa edelleen käytännön järjestelyistä.

– Ensimmäisillä kerroilla myyjiä oli van muutamia, mutta nythän täällä on valtava sutina, on ollut jo vuosia. Varsinkin kesän ensimmäiset toritapahtumat vetävät väkeä pilvin pimein, paikallinen puuhamies Jouni Lehtonen kertoo.

Nykyisin kesätori toimii pelkästään ulkotiloissa, kun vanhan koulurakennukset siirtyvät yksityiseen omistukseen. Aluetta kuitenkin riittää, sillä kaupunki omistaa ison kenttäalueen koulujen tuntumassa, jonne mahtuu myyjiä liki loputtomasti.

Vaikka kesätoripäivinä ei yleensä järjestetä erityisiä sirkushuveja, vetää kaupankäynti, kahvittelu ja etenkin leppoisa seurustelu sekä kesäasukkaita että kantaväestöä naapurikuntia myöten. Kesätori on myös paikka, minne pitäjästä poismuuttaneet saapuvat tervehtimään vanhoja tuttuja – kesätori on takuuvarma treffipaikka.

– Meille tämä on ainoa tapahtuma, johon osallistumme säännöllisesti. Täällä käy paljon väkeä ja kauppa käy mukavasti. Eikä meillä ole kyllä työntekijöitä juosta kaikissa seutukunnan kesätapahtumissa Raija Kuusamo lammilaiselta Kuusamon marjatilalta kertoi. Hän oli tällä kertaa torikaupoilla lapsenlapsensa Elina Mettälän ja kesätyöntekijä Maija Mehtosen kanssa.

– Pellavamarkkinoilla käydään, totta kai, muuten keskitytään tilamyyntiin.

Raija Kuusamo sanoo vuosikausien osallistumisen tuoneen myös paljon uusia tuttuja etenkin alueen runsaslukuisista kesäasukkaista.

Omat herkkunsa kojusta ostanut vantaalainen Pirjo Papula sanoi Hauhon kesätorikauppojen kuuluvan ainakin kerran kesässä perheen ohjelmaan.

– Tämä päivä on enemmän sellainen sosiaalinen tapahtuma kuin varsinainen ostospäivä. Nytkin täällä on valtava vilinä, Pirjo Paula päivitteli väenpaljouden keskellä. Viime lauantaina Hauhon kesätorilla kävi useampi tuhat vierasta.

Myyjiäkin on laidasta laitaan kirpputorimeiningistä ammattikauppiaisiin. Nimettömänä pysynyt turkulaisrouva kauppasi vanhaa tavaraa omassa kirppispisteessä.

– Meillä on mökki Rengossa, ei tänne Turusta asti viitsisi tulla. Viimeisiä tavaroita jo lopetetusta vanhojen tavaroiden kaupoista myydään nyt alle ohjehintojen, kirpputorikauppias naureskeli.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset