Kaupunkiuutiset Turenki

Kesäviikonloppujen esiintyjät vetävät väkeä kukkaloistossa kylpevään Suvirantaan

Jari Tiitta on kiitollinen Heikki Sampolle terassin lukuisten kukkien hoitamisesta. Kuva: Lea Karmala
Jari Tiitta on kiitollinen Heikki Sampolle terassin lukuisten kukkien hoitamisesta. Kuva: Lea Karmala

Suvirannan terassilla esiintyjiä nähdään viikonloppuisin läpi kesän. Paikan yrittäjän Jari Tiitan mukaan alkukesä on sujunut mainiosti ja väkeä on varsinkin musiikki-illoissa piisannut. Kolme mittavampaakin tapahtumaa on vielä edessäpäin.

– Heinäkuun 20. päivänä teemme ulkopuolen terassista ison tanssiparketin, kun esiintymässä on tangokuningas Teijo Lindström orkestereineen. Koulujen alkajaisviikonloppuna meillä on ikärajaton tapahtuma, johon tulee nouseva räppäri Lukas Leon. Kesäkauden päättää Petri Nygård elokuun lopussa, Tiitta kertoo.

Syyskuun puolessavälissä Hiidenjoen rannalla herätellään henkiin vanhaa sikajuhlaperinnettä, mutta sen jälkeen paikka jo jäänee talviteloille.

 

Tiitta tuli yrittäjäksi Suvirantaan viime kesänä Marko Ojasen kanssa. Täksi kesäksi hän on saanut kumppaneikseen Tiia Rantasen ja Juha Hietarinteen, sillä Ojanen keskittyy omaan Paratiisi Pubiinsa.

Kesäravintolan lisäksi paikka tarjoaa ryhmille vuokralle juhlatelttaa, noin 15 hengen kelluvaa saunalauttaa ja paljua. Vuokraamisesta ovat olleet kiinnostuneita muun muassa syntymäpäivä- ja polttariporukat.

– Telttaan saatiin juuri puulattia, ja paikka alkaa muutenkin olla valmis. Ruoat ja juomat sinne voi tilata ravintolasta, ja paljusta näkee suoraan esiintymislavalle, Tiitta kertoo.

 

Antti Happonen vieraili ensimmäistä kertaa Suvirannassa ja piti kovasti kokemastaan. Kuva: Lea Karmala
Antti Happonen vieraili ensimmäistä kertaa Suvirannassa ja piti kovasti kokemastaan. Kuva: Lea Karmala

 

Suvirannan ison terassin koristuksena on runsaasti väriloistossa kylpeviä kukka-amppeleita. Ne ovat läheisen kasvihuoneyrittäjän Heikki Sampon hoivaamia.

– On todella mukavaa, että Heikki hoitaa kukat. Häneltä saamme pian myös keittiöön salaatit, tomaatit ja kurkut, ja Iso-Hiideltä tulee mansikoita – siis todellista lähiruokaa, Tiitta iloitsee.

Viime viikolla kesäpäivän lämmöstä ja Suvirannan antimista nautti muun muassa Irlannissa asuva Antti Happonen. Hän oli tullut muutamaksi päiväksi lomalle Suomeen ja kierteli ystävänsä kanssa ”katselemassa maisemia”.

– Kaveri ohjasi Suvirantaan, hän tiesi paikan. Halusimme päästä veden ääreen aurinkoon syömään. Terassi onkin tosi hyvä ja ruoka myös, ei voi valittaa, Happonen ihasteli joen partaalla hampurilaisateria lautasellaan.

Suviranta aukeaa joka päivä puoliltapäivin, joten lounasta ei ravintolassa ole, mutta listaruokaa saa iltaan asti.

Suviranta, Turengintie 31, Turenki, pe 5.7. Patajätkä, la 13.7. Samae Koskinen.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

28.11.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

30.11.2020