fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Keski-ikäiset miehet välittävät tuntojaan musiikin keinoin – Luvassa lauluja rakastamisen vaikeudesta ja vaikeuksien rakastamisesta

Hämeenlinnalainen neljän miehen orkesteri K.i.M. esiintyy pääkirjaston Avolava-klubilla keskiviikkona 6.4.
Avolava-klubilla K.i.M esittää jo suosioon nousseita laulujaan, joiden lisäksi luvassa on myös uutta tuotantoa. Kuva: Muu
Avolava-klubilla K.i.M esittää jo suosioon nousseita laulujaan, joiden lisäksi luvassa on myös uutta tuotantoa.

K.i.M eli laulu- ja soitinyhtye Keski-ikäiset miehet tuo tarinalliset laulunsa yleisön kuunneltaviksi pääkirjaston Avolava-klubille ensi keskiviikkona.

Hämeenlinnalaisyhtyeessä musisoivat Pekka Helanen, rummut, Keijo Hakala, basso, Pasi Nuutinen, kitara ja Heikki Kuusela, laulu.

– En muista, milloin aloitimme, mutta vuosia olemme jo soittaneet. Tässä yhtyeessä tärkeintä on mukava yhdessäolo, rennosti ja hyvällä fiiliksellä, toisiamme kuunnellen, Kuusela tuumaa.

Bändin nimen taustasta kysyttäessä vastaus tulee kuin apteekin hyllyltä:

– Peilistä se löytyi.

Jokainen tuo oman panoksensa

Yhtyeen biisien aiheet vaihtelevat rakastamisen vaikeudesta vaikeuksien rakastamiseen. Keski-ikäisyys on lauluissa humoristisesti läsnä.

Biisit ovat teatterissakin uraa tehneen Kuuselan käsialaa. Lauluja on vuosien varrella syntynyt kymmeniä.

– Osa kappaleista, kuten Kuumailmapallo, pohjautuu vahvasti omiin kokemuksiin, kun taas Surullinen jakso -biisin lähtökohtana oli tv-kuuluttajan lause, joka jäi päähän pyörimään.

Jokainen yhtyeen jäsen tuo kappaleisiin oman panoksensa.

– Biisin luovuttaminen on arvokas matka, kun antaa oman pois luottaen bändiveljiin, että he tekevät siitä vielä paremman.

Kantolan avajaiset kohokohta

Yhtyeen tarinallisia lauluja on vuosien varrella kuultu eri yhteyksissä. Viime lokakuussa Keski-ikäisten miesten ykköshitti Kuumailmapalloja raikui Linnanpuistossa kansallisen kaupunkipuiston 20-vuotisjuhlassa.

Bändin uran kohokohdaksi Kuusela nimeää Kantolan tapahtumapuiston avajaiset.

– Olimme ensimmäinen bändi, joka siellä esiintyi. Se oli iso kulminaatiopiste ja läpimurtokeikka. Toinen iso tapahtuma oli Hämeenlinnan kaupungin syntymäpäivillä Verkatehtaalla.

Uutta ja vanhempaa materiaalia

Keskiviikon Avolava-klubilla yhtyeeltä kuullaan kahdeksan vanhempaa sana- ja säveltaideteosta sekä aivan uusiakin tulevaisuuden K.i.M-hittejä.

– Olemme panostaneet sanoihin, ja olisi kivaa, että joku oikeasti kuuntelisi, laulaja vinkkaa.

Jatkaako K.i.M. vielä ä K.i.M-nimisenä keski-iän jälkeenkin?

– Tietysti, eihän Rolling Stoneskaan ole muuttanut nimeään. Liian kauaskantoisia suunnitelmia ei näillä vuosilla kannata tehdä, hommaa jatketaan niin kauan kuin on kivaa.

K.i.M Avolava-klubilla Hämeenlinnan pääkirjastossa keskiviikkona 6.4. kello 18. Vapaa pääsy.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset