fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Keskusapteekin uusi apteekkari poikkeaa perinteisestä – Tosi-tv:stäkin tuttu valkotakki ei tingi tyylistään

Keskusapteekin uusi yrittäjä Peik Carpelan palasi työskentelemään lapsuutensa kotikaupunkiin.
Hämeenlinnassa Carpelania kiehtoo sen ritarillinen historiamiljöö, luonto ja kulttuuri. Kuva: Esko Tuovinen

Peik Carpelania ei voi kuvailla perinteiseksi apteekkariksi. Keskusapteekin yrittäjänä syyskuun lopussa aloittaneen Carpelanin tyyliin kuuluvat maihinnousukengät ja rock-henkiset korut, joiden päälle hän pukee valkoisen apteekkarin takin.

– Omasta elämästä ei pidä tinkiä uran takia, Carpelan toteaa.

Hämeenlinnassa syntynyt mutta lapsena pois muuttanut Carpelan on tekemässä kaupunkiin paluuta, ensin työpaikalle ja pian myös asumaan.

– Voisi sanoa, että apteekkari palasi seikkailuiltaan kotiin.

Lukion ja armeijan jälkeen Carpelan harkitsi lääkäriksi opiskelemista, mutta päätyi lopulta lukemaan ensin farmaseutiksi ja sitten proviisoriksi.

Sittemmin hän on työskennellyt muun muassa Lapissa ja viimeksi 13 vuotta Tampereella. Hämeenlinnassa hän toimii ensimmäistä kertaa apteekkarina.

Tosi-tv:stä muusaksi

Rauhallisen päivätyönsä vastapainoksi Carpelanista kuoriutuu vapaa-ajalla melkoinen monitoimimies. Vuonna 2003 hän osallistui kilpailijana Suuri Seikkailu -ohjelmaan, josta putosi viime metreillä.

Häviöstä huolimatta kilpailu poiki odottamattoman mahdollisuuden. Kirjailija Helena Waris otti Carpelaniin yhteyttä nähtyään tämän televisiosta. He ryhtyivät yhteistyössä toteuttamaan Wariksen palkittua Pohjankontu-fantasiatrilogiaa.

– Waris piti minua jotenkin inspiroivana tyyppinä, ja toimin kirjojen Troi-hahmon esikuvana. Vuosien mittaan olen tajunnut, miten arvokas asia se on ollut.

Tänä vuonna Carpelan näytteli suomalaisen Dyecrest-yhtyeen kirjasarjaan perustuvan Winterblood-kappaleen musiikkivideolla.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Peik Carpelan harrastaa näyttelyä ja eläytyy mielellään keskiaikaan sijoittuviin rooleihin. Kuva: Peik Carpelanin arkisto

Keskiaikafiilistelyä ja metallia

Muitakin harrastuksia riittää, ja yksi tärkeimmistä on moottoripyöräily. Kesällä Carpelan ajeli öisiä teitä tulipunaisella Hondallaan, “pikku paholaisella”.

– On maagista nähdä, kuinka suomalainen luonto elää öisin.

Keskiaika ja viikingit ovat houkutelleet Carpelanin koluamaan Hämeenlinnan keskiaikafestivaalit läpi vuosittain. Metallimusiikki kulkee miehen sydämessä, ja hän lupaa sitä kuultavan myös Hämeenlinnassa.

“Hämeenlinna on Tamperetta lämminhenkisempi”

Apteekkarina Carpelan on vastuussa apteekin henkilökunnasta. Työntekijöitään hän kehuu vuolaasti.

– Asiakkaat pitävät heistä paljon, ja minustakin heidän kanssaan työskentely on hienoa. Asiakaspalvelu on meille tärkeää.

Työnkuvaan kuuluu myös alueen lääkehuollosta huolehtiminen ja viranomaissäännösten noudattaminen. Tehtäviään hän haluaa hoitaa ammatillisella ylpeydellä, mutta myös rennolla mielellä. Työnsä parhaaksi osaksi mies nimeää tilannekomiikan, jota välillä syntyy asiakkaiden kanssa.

– Persoonani jakaa joskus mielipiteitä, mutta uskon sen sopivan tähän kaupunkiin. Hämeenlinna on Tamperetta lämminhenkisempi paikka.

Hämeenlinnalaisille hän haluaa lähettää fantasiamaailmasta tutut terveiset.

– Koitetaan me täällä pysyä viisaasti terveinä koronaviruksesta, ja olkoon voima kanssanne!

Peik Carpelan

Syntynyt 1974 Hämeenlinnassa. Asuu Lempäälässä, mutta on muuttamassa takaisin Hämeenlinnaan.

Asuu kissansa Vildan kanssa. Tytär asuu Hämeenlinnassa.

Valmistunut proviisoriksi Kuopion yliopistosta. Työskennellyt apteekeissa muun muassa Tampereella ja Ivalossa.

Harrastaa metallimusiikkia, moottoripyöräilyä ja näyttelemistä.

Osallistui Suureen Seikkailuun kilpailijana vuonna 2003.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset