Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Keskussairaala alkaa ajaa kiireetöntä hoitoa alas – Leikkaussaleista epidemiaosastoja

Potilasvierailuja rajoitetaan. Leikkaussalien ja operaatioiden määrä vähenee merkittävästi, jotta koronaviruspotilaille saadaan eristettyjä tiloja.
Keskussairaala ryhtyy ajamaan kiireetöntä hoitoa alas ensi viikosta lähtien. Suositeltavaa on, että jos sairastaa flunssaa ja pärjää kotona levätän, ei kannata ottaa yhteyttä päivystykseen tai terveyskeskukseen. Kuva: Pekka Rautiainen
Keskussairaala ryhtyy ajamaan kiireetöntä hoitoa alas ensi viikosta lähtien. Suositeltavaa on, että jos sairastaa flunssaa ja pärjää kotona levätän, ei kannata ottaa yhteyttä päivystykseen tai terveyskeskukseen. Kuva: Pekka Rautiainen

Kanta-Hämeen keskussairaala alkaa ensi viikolla ajaa valikoidusti ei-kiireellisiä toimintoja alas koronavirustilanteen vuoksi.

Maanantaista 23. maaliskuuta lähtien poliklinikoille ja toimenpiteisiin kutsutaan vain sellaiset potilaat, joiden ajanvarauksen siirto huonontaisi sairauden ennustetta tai vaikeuttasi hoitoa pitkäaikaisesti.

Niin sanotut ykköskiireelliset ja kriittiset potilaat kuten syöpäpotilaat ja syöpäepäilyt hoidetaan edelleen normaalisti, keskussairaala tiedottaa.

Maaliskuun 23. päivästä lähtien keskussairaalan käytössä on enää neljä leikkaussalia kolmestatoista ja leikkaustoiminta keskittyy päivystys- ja kriittiseen kiireelliseen leikkaustoimintaan.

Osa leikkaussaleista eristetään ja varustellaan tehopaikoiksi epidemiapotilaiden varalta.

Riihimäen sairaalan erikoissairaanhoidon poliklinikkatoimintaa ajetaan myös asteittain alas. Forssan sairaalassa erikoissairaanhoidon toiminta jatkuu normaalisti kuluvan viikon ajan, mutta ensi viikolla sitä aletaan ajaa alas muuten kuin kriittisen toiminnan osalta.

Toistaiseksi maanantaihin puoleenpäivään mennessä Kanta-Hämeen keskussairaalassa ei ollut hoidossa vielä yhtään COVID-19-potilasta. Altistumisriskin vähentämiseksi ja tulevaan tilanteeseen ja tehohoitokapasiteetin lisäämisen tarpeeseen varaudutaan siirtämällä toimintaa etävastaanotoiksi ja vastaanottoaikoja siirtämällä maanantaista 16. maaliskuuta alkaen.

Vierailuja on alettu rajoittaa maanantaista lähtien. Tarpeetonta vierailua on syytä välttää epidemiavaiheen ajan ja rajoittaa vierailijoihin vain lähimmät omaiset.

Koronaviruksen vuoksi sairaalahoitoon tulevien potilaiden osastoille ei sallita vierailuja. Poikkeuksena on lastentautien osasto.

Asiakkaat, joilla on lähikontakti sairastuneeseen tai karanteenissa olevaan henkilöön, tai on palannut 14 vrk sisään ulkomaanmatkalta, pyydetään oireettomanakin välttämään vierailuja sairaalaan.

Päivystyspotilaat tulevat normaalisti päivystykseen. Yskivät potilaat ja saattajat ohjataan ottamaan suumaski ja istumaan erillään muista potilaista.

Suositeltavaa on, että jos sairastuu flunssaan ja pärjää kotona leväten, ei kannata ottaa yhteyttä terveyskeskukseen eikä päivystykseen. Toistaiseksi terveyskeskusten ja sairaalan päivystysnumerot ovat ruuhkautuneet pahasti ihmisten kyselyistä.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset