Kaupunkiuutiset

Keskustan jouluvalot syttyvät perjantaina

Kaupungin joulu avataan perinteisellä toritapahtumalla tulevana perjantaina. Ajankohta tuntuu joistakin aikaiselta, mutta se on vakiintunut jo kauan sitten nykyiselle paikalleen.

– Joitakin vuosia sitten päivää koetettiin muuttaa ensimmäisen adventtiin, Sari Hagemeier Kaupunkikeskustayhdistyksestä kertoo.

– Keskustan yrittäjät kuitenkin halusivat avauksen samaan aikaan kuin muissakin kaupungeissa. Käytäntö on ihan valtakunnallinen.

Lyhtykulkue aloittaa perjantain

Goodmanin aukiolta lähtee kello 17.30 HPK:n juniorityttöjen lyhtykulkue kohti toria, jolla apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo esittää kaupungin tevehdyksen kello 18. Puheen jälkeen valot syttyvät joulukuuseen ja toria ympäröiviin rakennuksiin. Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan Diakoniakeskus täyttää 40 vuotta ja juhlii merkkipäiväänsä kello 18.30 Hämeenlinnan kirkossa alkavalla konsertilla Jokainen ihminen on laulun arvoinen.

– Joulun avauksen uutuutena tänä vuonna on se, että joulukuusen koristelun tekevät lapset ARXin organisoimana perjantaina aamupäivällä.

– Lauantaina kello 10.30 joulupukki saapuu torille Suomen suurimmalla hevosella eli Ulla-tammalla, jonka kyytiin pääsee pientä maksua vastaan. Pukki kiertelee kaupoissa koko lauantain ajan ja tekee myös taikoja.

Luistelua ja tiernapoikia

Goodmanissa joulu avataan jäällä. Luistimilla nähdään lauantaina Mia Ehrnrooth ja A-P Nurmenkari. Sunnuntaina paikalla on HPK.n pelaajia ja cheerleadereita. Perheen pienimmille on tarjolla vapaata luistelua molempina päivinä. Tea Hiilloste esiintyy kello 13 ja 15. Tavastilassa tapaa tiernapoikia lauantaina kello 10.30 ja Elisabeth esiintyy toisen kerroksen tapahtumalavalla kello 12 ja 13. Joulupukkikuvauksia on molemmissa kauppakeskuksissa pitkin lauantaipäivää.

Kuukausimarkkinoita vietetään tiistaina 2. joulukuuta ja torin ylimääräisiä joulumarkkinoita tiistaina 16. joulukuuta. Jälkimmäisenä päivänä avautuu myös Reskan joulukatu punaisine mökkeineen.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset