fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Kestääkö kuntosi armeijan esteradalla? – Jouko Aholan ulkoliikunta-alue valmistui Tiiriöön

Santeri Otti (vas.) ja Miro Hänninen testasivat ulkoliikunta-alueen kuntoportaita. Esteradan yhteyteen on tulossa myös oma liikuntapaikka lapsille. Kuva: AP Sarjanto
Santeri Otti (vas.) ja Miro Hänninen testasivat ulkoliikunta-alueen kuntoportaita. Esteradan yhteyteen on tulossa myös oma liikuntapaikka lapsille. Kuva: AP Sarjanto

Liikuntakeskus Liken yrittäjä Jouko Ahola kertoi tämän vuoden tammikuussa suunnitelmistaan ulkosalin rakentamiseksi.

Siinä, missä talvella oli vielä peltoa ja puistikkoa, seisoo nyt liikunta-alue, joka muistuttaa jenkkielokuvista tuttua merijalkaväen esterataa.

– Ihan alusta lähtien oli ideana, että tänne ei rakenneta pelkkää kuntosalia, koska niitähän kaupungissa on ja lisää on tulossa, Ahola sanoo.

– Yritämme tarjota myös sellaista, mitä muilla ei ole ja samaan hintaan mahdollisimman paljon.

Kyytiä koko kropalle

Tasaiseksi raivatulla ja hiekalla sekä soralla päällystetyllä alueella on 14 metrin korkeuteen kohoavat kuntoportaat, erilaisia esteitä ylitettäväksi ja alitettavaksi, nivelletyt “apinapuut”, verkkoseinämä ja kaksi erilaista tasapainoilulaitetta.

– Rakennan vielä ainakin yhden esteen. Ajatuksena on, että alueella voi käydä läpi koko vartalon ja kaikki lihasryhmät. Tekeillä on vielä oma liikunta-alue lapsille ja grillikatos, jota voidaan käyttää erilaisissa tapahtumissa.

Laitteita voimamiehille

Likessä pääsee nyt tekemään monenlaisia harjoitteita kiipeilystä perinteisiin kuntosaliliikkeisiin ja voimanostoon. Ja koska yrittäjä on kaksinkertainen maailman vahvin mies, liikuntakeskuksessa on osattu satsata viimeisen päälle myös voimamieslajeissa tarvittaviin erikoisvälineisiin.

– Pihassa on iso asvalttialue, jota on entisestäänkin laajennettu. Nyt täällä mahtuu tekemään renkaanpyörityksiä ja vetämään sekä työntämään erilaisia kelkkoja. Voimamieslajeihin liittyviä välineitä on meillä paljon sisälläkin, jossa voi ihan loistavasti treenata vaikka rekanvetoa varten.

Avoimet ovet ja kisat

Lauantaina 5. lokakuuta Likessä vietetään aamukymmenestä iltakahdeksaan avoimien ovien päivää koko perheen liikuntatapahtuman merkeissä.

Liikuntakeskuksen henkilökunta on kehitellyt lapsille sopivia harjoitteita, jotta vanhemmat pääsevät rauhassa kokeilemaan erilaisia lajeja.

Viikkoa myöhemmin eli 12. lokakuuta tiedossa on isompi tapahtuma, joka keskittyy ulkotiloihin. Voimamieslajeissa mitellään klo 13.00 alkaen ja esteradalla kilpaillaan nopeudessa ja voimakestävyydessä kello 17.00.

– Tätä voimamieskisaa ei ole tarkoitettu lajin vakaville kilpailijoille, vaan ihan tavallisille harrastajille, jotka pääsevät testaamaan itseään, Ahola määrittelee.

Molempiin kilpailuihin voi ilmoittautua sosiaalisten medioiden kautta, sähköpostiin like.hameenlinna@gmail.com tai soittamalla numeroon 0400-716 472.

Kynnys matalaksi

Ahola pyörittää myös Sibeliuksenkadulla olevaa City Likeä. Tiiriön keskukseen hän on panostanut isolla kädellä puolisentoista vuotta.

– Voin sanoa, että olen tyytyväinen, ihmiset ovat löytäneet tänne. Haluan koko ajan kuunnella myös treenaajien toiveita. Tavoitteena on ollut luoda helposti lähestyttävä ja kaikelle kansalle sopiva liikuntapaikka, jonne on mutkatonta tulla.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset