Kaupunkiuutiset

Kevätkarkeloissa mukana kymmeniä museoautoja

Turengin torilla toukokuussa pidettävissä kevätkarkeloissa on tarjolla monenlaista ohjelmaa ja nähtävää. Suurimpana niistä on kymmenien museoautojen joukko, jossa on mukana Hämeen Mobilistien kolme omaa aarretta.

Yksi mobilistien helmistä on vuodelta 1937 oleva avomallinen Federa-paloauto. Hämeenlinnan palokunta poisti sen käytöstä vuonna 1971 ja lahjoitti sen myöhemmin yhdistykselle. Syksystä lähtien ajoneuvon kimpussa on häärinyt 4–6 hengen porukka entisen Harvialan koulukodin autohallissa, joka on nykyisin mobilistien majapaikka.

– Olemme sitoutuneet laittamaan paloauton kuntoon. Sitä ei ole varsinaisesti entistetty, vaan se on saatettu alkuperäiseen asuun, yhdistyksen puheenjohtaja Pentti Kallionpää kertoo.

Harvialasta karkeloihin lähtevät näytille Federan lisäksi Vekan museolinja-auto Reo vuodelta 1934 ja Patrian lahjoittama maastokuorma-auto SA 110.

– Meidän kerhomme vanhin jäsen Martti Koskinen piti aikoinaan huolen siitä, että SA 110 palautui takaisin Lapin sodasta, Kallionpää kertoo.

Kevätkarkelot järjesti ensimmäistä kertaa kuntokeskus My Line kaksi vuotta sitten. Viime vuonna mukaan tuli jo muitakin tahoja, ja tänä vuonna porukka on entisestään kasvanut. Nyt mukana ovat My Linen ja Hämeen Mobilistien lisäksi Janakkalan Osuuspankki, Janakkalan Rotaryklubi, Janakkalan kunta, Valion tehdas ja Fronerin jäätelötehdas.

– Tarkoituksena on vuosi vuodelta kehittää tapahtumaa ja tehdä siitä perinne, järjestäjien edustajat sanovat.

Karkelot ovat yksi Hämeen Sanomien ensi kesän Tähtitapahtumista. My Linella on myös nyt omaa ohjelmaa, ja lisäksi lavalla nähdään muun muassa Tervakosken mieskuoro. Rotarit pitävät huutokaupan, jonka organisoi Tomi Salonen. Ihmisiltä odotetaan tavaralahjoituksia myyntiin, jonka tuotto menee hyväntekeväisyyteen.

Karkeloissa vietetään samalla Turengin skeittipuiston avajaisia. Mukana tapahtumassa on myös Valion tehdas ja mahdollisesti palokuntakin tulee paikalle esittäytymään. Markkina-alueelta löytyy lisäksi myyntipöytiä.

Kello 12 torin kulmalta starttaa bussikyyti, joka kiertää eri asuinalueita. Sen aikana kunnan ja OP-Kiinteistökeskuksen edustajat kertovat saatavilla olevista tonteista ja asunnoista.

Kevätkarkelot Turengin torilla ja sen ympäristössä la 19.5. klo 10–14.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

25.11.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

26.11.2020