fbpx
Kaupunkiuutiset

Kevin Collins ja Ants in the Pants Turengissa

Kolmaskymmenes Irish Festival in Finland ulottuu tänä vuonna Turenkiin asti. Dublinilainen pitkän linjan laulaja-muusikko Kevin Collins kiertää festarin puitteissa Suomea neljän keikan verran yhdessä kotoisamman Ants in the Pantsin kanssa. Ravintola Turengin Asemalla on kunnia olla tuon kiertueen aloituspaikka.

Kevin Collins sai kosketuksen musiikkiin jo lapsuudessaan, kun hänen isänsä toimi legendaarisen Clancy Brothers -yhtyeen taustajoukoissa. Oman uransa alussa hän oli soolokitaristina ja solistina lukuisissa bluesbändeissä ja show-kokoonpanoissa, kunnes palasi musiikillisille juurilleen irlantilaiseen kansanmusiikkiin yhtyeessään Aisling. Collins on tunnettu hahmo Irlannin folkpiireissä ja hän on soittanut muun muassa Dublinersin Ronnie Drewn kanssa. Dublin City Ramblers -yhtyeen Kevin Molloyn kanssa Collins on muodostanut duon nimeltä Dunan, joka on kiertänyt ympäri Yhdysvaltoja. Viime vuosina kitaristi-laulaja on laajentanut musiikillista reviiriään myös kantrirockin suuntaan yhtyeessä, joka niin ikään on keikkaillut menestyksekkäästi rapakon takana.

Kohtaaminen

Ants in the Pantsin ja Collinsin yhdistelmä on vanhaa perua, sillä Ilona Ala-Leppilampi ja Lasse Suurkari tapasivat Kevinin vuonna 2001 Westportissa, Irlannissa. Kevin halusi tuolloin pitää kolmen illan verran lomaa esiintymisistä, tarjosi keikat Antsille ja on siten suuressa määrin syyllinen siihen, että pariskunta jäi muutamaksi vuodeksi vihreälle saarelle. Vastaanotto suomalaisten esittämälle irkkumusiikille oli suorastaan hämmentävän lämmin ja kysyntää riitti. Kaiken huipuksi duon kotipubi Skipper´s Tavern valittiin vuoden 2002 parhaaksi perinnemusiikkibaariksi Donegalin kreivikunnassa, vaikka kyseisen ravintolan ainoat musikantit olivat Ilona ja Lasse jääkarhujen maasta.

Asemalla lauteet lämmittää siis Ants in the Pants ennen pääesiintyjää ja loppuillasta on odotettavissa yhteistä jammailuakin. Lippuja ovelta, ennakkovaraukset numerosta 040-769 4444.

Kevin Collins ja Ants in the Pants ke 23.9. klo 20 Turengin asemalla.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset