Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Kiekkoilua kaiken ikäisille – Ugly Ducksit keräävät lätkästä kiinnostuneet aikuiset ja junnut jäälle

Lätkän harrastaminen ei ole iästä tai rahasta kiinni.
Ugly Ducksien puheenjohtaja Janne Silvonen kertoo, että ideointia ja toiminnan suunnittelua tehdään yhdessä seuran jäsenten kanssa. Vuoropuhelun seurauksena syntyivät myös Lätkä kuuluu kaikille -teema ja seniorikiekkojoukkue. Kuva: Kati Laitinen
Ugly Ducksien puheenjohtaja Janne Silvonen kertoo, että ideointia ja toiminnan suunnittelua tehdään yhdessä seuran jäsenten kanssa. Vuoropuhelun seurauksena syntyivät myös Lätkä kuuluu kaikille -teema ja seniorikiekkojoukkue. Kuva: Kati Laitinen

Vuosi sitten perustettu hämeenlinnalainen Ugly Ducks Hockey ry:n harrastejääkiekkoseura osoittautui suositummaksi kuin mitä seitsenhenkinen perustajajoukko osasi odottaa.

Seura toivoi tavoittavansa vuoden aikana 20 juniorikiekkoilijaa, mutta saikin heitä yli 70. Saman verran jäseneksi liittyi aikuisia harrastejääkiekkoilijoita.

 

Kasvanut jäsenmäärä edellyttää uudistuksia tulevalle kaudelle, jotta jäsenille pystytään tarjoamaan riittävästi jääaikaa.

– Kantavana voimanamme meillä on hauskuus ja yhteisöllisyys. Seuratoimintaa kehitetään yhdessä jäsenten kanssa ja hallitus on mukana toiminnassa myös harrastajina, seuran puheenjohtaja Janne Silvonen korostaa.

Ensi kaudella alle kouluikäiset ohjataan kiekkokouluun ja 7-9 -vuotiaat Easy hockey- joukkueeseen.

Seuran toiminnan punaisena lankana on halu tarjota perheille mahdollisuus harrastaa jääkiekkoa mahdollisimman kustannustehokkaasti sekä taloudellisesti että ajallisesti.

– Jäävuorot ovat kerran viikossa, jotta lapsella olisi mahdollisuus harrastaa muutakin kuin jääkiekkoa.

Kiekkokoulun ja Easy Hockey-vuoroille varataan vierekkäiset kaukalot, jotta perheen eri-ikäiset lapset voivat kiekkoilla samaan aikaan samassa paikassa.

Jos nuori haluaa pelata useammin kuin kerta viikkoon tai haluaa osallistua sarjapeleihin, hänet ohjataan tahon luokse, jossa se on mahdollista.

– Meillä on junioripuolella hyvänä yhteistyökumppanina HPK:n juniorijääkiekko. Emme ole mustasukkaisia harrastajistamme.

 

Ugly Ducksien toiveena on, että he voisivat jatkossa tarjota alle kouluikäisille kiekkoharrastuksen ilman kausimaksua.

– Neljävuotias voisi aloittaa jääkiekkoharrastuksen meillä ja pelata kiekkoa seitsemään ikävuoteen saakka ilmaiseksi, Silvonen laskee.

Seura on lanseerannut Lätkä kuuluu kaikille -teeman. Katse on käännetty niin yritysten, yhteisöjen kuin yksityishenkilöiden puoleen.

50-60 junnun kausi maksaa seuralle noin 3900 euroa. Suurimmat kulut tulevat jäävuoroista ja noin kolmasosa uppoaa välinehankintoihin, kuten maalivahdin varusteisiin ja pelipaitoihin.

– Summa ei ole mikään mahdoton. Toivomme, että kaikilla olisi mahdollisuus harrastaa ja saisimme ajatuksellemme tukea. Silloin voisimme poistaa juniorien kausimaksun.

 

Sen lisäksi, että seurassa panostetaan junioreihin, ovat Ugly Ducksit ottaneet agendakseen myös aikuisten harrastekiekon kehittämisen.

Joukkueet Red ja White pelasivat Hämeenlinnassa viime vuonna startannutta harrastesarjaa kahden muun hämeenlinnalaisjoukkueen ja yhden riihimäkeläisjoukkueen kanssa.

Tulevaa kautta ajatellen seuraan on ropissut sen verran uusia jäseniä, että tarvetta on jo kolmannellekin joukkueelle. Mies uskoo myös, että koko lähialueelle syntyy lisää harrastesarjajoukkueita.

 

Kuntokiekkoilijoilla on mahdollisuus osallistua seuran treeneihin, jos tilaa on. Sarjapeleihin näillä Sunday Sharkseilla ei ole oikeutta osallistua, siltä heiltä puuttuu voimassa oleva pelaajalisenssi.

Aikuisten jääkiekkoilijoiden ikähaitari on laaja ulottuen alle 20-vuotiaista yli 50-vuotiaisiin.

Osa vanhemmista miehistä saattaa olla harmissaan vikkelän kaksikymppisen kaverin livahtaessa heittämällä ohitse. Siksi heille halutaan tarjota mahdollisuutta pelata myös ikäistensä seurassa.

Syyskuussa jäälle liukuu oma 40+ -joukkueensa, jos vain ilmoittautuneita saadaan riittävästi kasaan.

Silvosen näkemyksen mukaan moni lätkästä kiinnostunut keski-iän ylittänyt saattaa pähkäillä, kuinka kovaa jäällä mennään ja riittääkö itsellä puhti.

Nyt nämä jahkailijat halutaan toimintaan mukaan. Jos ja kun kiekkokärpänen puree, voivat senioriryhmäläiset pelata myös harrastesarjaa.

Aikuisten ja junioreiden treeneihin voi käydä ensin tutustumassa, jonka jälkeen voi päättää jäseneksi liittymisestä.

 

Kiekkoilu seurassa

Kiekkokoulu 4–6 -vuotiaille ja Easy Hockey 7–9 -vuotiaille.

Aikuisten harrastesarjajoukkueet (3 kpl), jotka osallistuvat harrastesarjapeleihin.

Kuntokiekkoilijat treenaavat seuran vapailla paikoilla kertamaksuperiaatteella.

40 + -seniorijoukkue aloittaa ensi kaudella.

Kausi alkaa syyskuussa ja kestää maaliskuulle.

Seuran nettisivuilta löytyy pelaajapörssi, josta tavoittaa noin 50 seuran pelaajaa tai maalivahtia, jos tarvitsee pelaajia harjoituksiinsa.

Lisätietoja: www.uglyduckshockey.fi

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset