fbpx
Kaupunkiuutiset

Mielipide: Kiertyykö umpisolmu teatterin kaulan ympärille?

Hämeenlinnan teatterin penkkejä elokuussa vuonna 2020. Kuva: Esko Tuovinen
Hämeenlinnan teatterin penkkejä elokuussa vuonna 2020. Kuva: Esko Tuovinen

Lukemalla uutisia Hämeenlinnan teatterin niin sanotusta “kehittämisestä”, alkaa hiljaistakin miestä pikku hiljaa suututtaa.  Tämä hallinnollinen kikkailu ei voi päättyä hyvin. Onko tosiaan tarkoitus tappaa teatteri Hämeenlinnasta?

Teatterin organisointi ei voi olla näin vaikea asia. Nyt teatterin johtajan toimenkuva muuttuu, mutta missään ei ole kerrottu miten ja mitä uudelta johtajalta edellytetään.

Uutta henkilöä jo haetaan ja kaikki pidetään sopivasti hämärän peitossa niin kuin ennenkin. Uutisen mukaan teatterista tulee Verkatehtaan tytäryhtiö. Mitähän sekin tarkoittaa? Kuka kantaa vastuun teatterista? Kuka valitsee uuden johtajan, teatterin vai Verkatehtaan hallitus?

Taas uusi hallintohimmeli

Teatterin tehtävänä olisi kaupungin voittoa tuottamattoman kulttuuritarjonnan järjestäminen, kuten esimerkiksi klassisen musiikin konsertit. Toisin sanoen kaupunki ei enää osta klassisia konsertteja Verkatehtaalta, vaan teatterilta?!

Tämähän merkitsee sitä, että uuden teatterinjohtajan tulee olla klassisen musiikin asiantuntija. Kaiken taustalla voivat olla valtion kulttuuritukiin liittyvät asiat, mutta kyllä nyt luotu älypäiden malli johtaa umpisolmuun, joka kiertyy lopulta teatterin kaulan ympärille. Ja siinähän menee henki.

Hallintohimmeleitä rakentaessaan kaupunki on tässäkin asiassa unohtanut kaupungin asukkaat, tavallisen teatterissa kävijän.

Teatterin ystävä

Hämeenlinna

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset