Kaupunkiuutiset

Kino Tavast ja Discaajat palkittiin

Hämeenlinnan kaupunki palkitsi Kino Tavast yhdistyksen kulttuuripalkinnolla ja Discaajat -yhdistyksen liikuntapalkinnolla kaikille avoimessa Sibelius 150-juhlavuoden yleisötilaisuudessa Verkatehtaalla lauantaina.

Palkintoperusteluissa todetaan, että Kino Tavast pitää yllä elokuvataiteen hienoja perinteitä ja tuo hämeenlinnalaisten nähtäväksi valtavirrasta poikkeavia elokuvia. Vuosina 2012–2014 yhdistys on tuonut kaupunkilaisten katsottavaksi 43 klassikkoelokuvaa hyvin edullisesti. Ohjelmistossa on elokuvia useista maista ja myös sellaisia, jotka eivät ole päätyneet Suomessa kaupalliseen levitykseen. Vanhin nähty elokuva on 1920-luvun mykkäfilmi ja uusimmat ovat 2000-luvulta.

Hämeenlinnan Discaajat puolestaan on rakentanut kaikille avoimen liikunnan suorituspaikan, frisbeegolfradan. Rata sijaitsee Hämeenlinnan Vuorentaan alueella ja se oli aluksi 9-väyläinen, mutta laajeni myöhemmin 12-väyläiseksi. Rata rakennettiin yhdistyksen toimesta ja yhdistys sitä myös ylläpitää. Frisbeegolfin suosio kasvaa koko ajan ja näin kaupunkilaisilla on mahdollisuus harrastaa ilmaiseksi suuren suosion saanutta liikuntamuotoa.

Palkintojen arvo on 1000 euroa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset