Kaupunkiuutiset

Kirjailijat pohtivat vihaa,
sivullisuutta ja historiaa

Kirjan aika kokoaa kirjallisuuden Verkatehtaalle ensi lauantaina. Ohjelma on entistä laajempi ja luvassa on nyt enemmän aikaa, keskustelua ja kirjallisuutta.

Kirjan aika tarjoaa neljä teemoitettua kirjallisuuskeskustelua Vanaja-salissa.

Kello 15.30 keskustellaan otsikolla Kuka pelkää runoutta siitä, mitä 2010-luvun lyriikka on, missä sitä voi lukea tai kuulla ja mitä ovat runouden monet muodot perinteisemmästä aina raplyriikkaan? Jutustelemassa ovat runoilija Ilpo Tiihonen sekä rap-artisti Rauhatäti ja puheenjohtajana toimii runoilija ja kulttuurituottaja Harri Hertell.

Kello 17.00 alkavan keskustelun teemana on Viha ja miten siitä kirjoitetaan, miten se määritellään ja missä vihaa on nähtävissä tai koettavissa. Keskustelemassa ovat kirjailijat Maritta Lintunen ja Mike Pohjola, puhetta johtaa historioitsija Teemu Keskisarja.

Kello 18.30 maailmaa peilataan Sivustakatsojan silmin. Luvassa on keskustelua erilaisuudesta, toisin katsomisesta, kirjallisuuden katseesta ja siitä, kenen näkökulma pääsee esille. Lauteilla ovat kirjailijat Siri Kolu ja Iida Rauma, puheenjohtajana on kirjailija ja kirjoittamisen opettaja Taija Tuominen.

Neljäs keskustelu kantaa nimeä Faktasta fiktiota ja se alkaa kello 18.00. Mitä syntyy silloin, kun pohjana ovat historialliset tosiasiat ja lisänä kirjailijan mielikuvitus sekä vapaus. Paneelissa ovat mukana kirjailijat Terhi Rannela ja Jukka Viikilä, puheenjohtajana toimii toimittaja Ilkka Malmberg.

Lisäksi ohjelmassa on runoilija Harri Hertellin runoesitys Isossa Huvilassa, ja Lasipihan täyttää Kirjatori, joka on avoinna 15.00 -21.30.

Kirjan aika la 27.8. Verkatehtaalla. Vapaa pääsy.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset