Kaupunkiuutiset

Kirjan yössä kolme keskustelua

Kirjan yötä vietetään Verkatehtaalla 28. elokuuta. Ohjelman koonnut kirjailija Päivi Haanpää lupaa mielenkiintoisia keskusteluja painetun sanan ympäriltä.

Ilta Vanaja-salissa alkaa kello 18 otsikolla Kritiikin kauhu ja kaipuu. Aiheesta keskustelevat kijailijat Kirsti Ellilä sekä Miina Supinen ja puheenjohtajana on toimittaja Aleksis Salusjärvi.

– Tarkoitus on puhua kritiikistä, selvittää mitä se oikein on ja mihin sitä tarvitaan, Haanpää kertoo.

– On kiinnostavaa kuulla sekä kriitikon että kritiikin saajien näkökulmia.

Kello 19 alkava keskustelu kantaa nimeä Aina matkalla jonnekin. Keskustelijoina ovat kirjailijat Elina Hirvonen ja Ville-Juhani Sutinen. Puheenjohtajana toimii kirjailija ja tutkija Olli Löytty.

– Tässä paneelissa tarkastellaan kirjaa matkalippuna muihin maailmoihin. Hirvonen on kirjoittanut paljon Afrikka-teemasta ja Sutinen julkaisi hiljattain matkakertomuksia. Löytty taas on kirjoittanut monestakin eri kulttuurista.

Moniosaajia

Kirjan yön viimeinen keskustelu kello 20 toimii hyvänä laskeutumisena Taiteiden yöhön, sillä yhteen on koottu useita taiteenlajeja hallitsevia tekijöitä. Taiteesta toiseen -aiheen kanssa painivat kirjailija-näyttelijä Reidar Palmgren, kirjailija-kuvataiteilija Hannu Väisänen ja puheenjohtajana toimiva kirjailija-toimittaja Minna Lindgren.

– Odotan erityisesti Hannu Väisätä, Verkatehtaan johtaja Jouko Astor tunnustaa.

– Hän on viisas mies, joka on hauska nähdeä livenä ja hänen näkökulmiaan on innostavaa kuulla.

Lasipihalla on kello19-22 kirjatori, jossa on mukana useita paikallisia antikvarioita.

– Tässä tapahtumassa ei ole mitenkään sitouduttu uutuusteoksiin, koska kirja on aina uutinen, Haanpää sanoo.

– Mitään kiirettä ei ole. Keskusteluille on varattu kunnolla aikaa, joten luvassa on jotakin paljon enemmän kuin se perinteinen kirjamessujen vartti.

Kirjan yö pe 28.8. klo Vanaja-salissa. Vapaa pääsy.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset