fbpx
Kaupunkiuutiset

Kirjaston tietokoneopastukset jatkuvat

Hämeenlinnan pääkirjastossa jatketaan syksyllä alkanutta kokeilua, jossa asiakkaat saavat henkilökohtaista opastusta tietokoneen, tablettitietokoneen ja älypuhelimen peruskäytössä. Opastusta tarjotaan kevään ajan perjantaisin pääkirjaston (Lukiokatu 2) atk-luokassa klo 10–12 välisenä aikana. Opastus on avointa kaikille ja se on tarkoitettu nimenomaan laitteiden peruskäytön helpottamiseksi. Opastuksessa ei korjata laite- tai yhteysvikoja, asenneta ohjelmistoja tai laiteta uusia laitteita käyttökuntoon. Opastusaika on noin 20 minuuttia asiakasta kohden. Opastajia on paikalla 1–3, joten opastuksessa saattaa olla ruuhkaa.

 

Tietokoneopastuksen lisäksi pääkirjastossa järjestetään myös niin kutsuttua vertaisopastusta, jossa on paikalla useita kokeneita vapaaehtoisia opastajia. Vertaisopastus käynnistyy torstaina 15.2. klo 10–11.30. Vertaisopastuksessa vapaaehtoiset avustavat tietokoneen, tablettitietokoneen, älypuhelimen peruskäytössä sekä sähköisessä asioinnissa kaikkia apua tarvitsevia. Opastus on henkilökohtaista tai pienryhmäopastusta. Tahti on verkkainen ja opastus lähtee aina opastettavan tarpeesta. Aikaisempaa kokemusta tietokoneista ei tarvita. Vertaisopastusta on kuutena peräkkäisenä torstaina. Viimeinen vertaisopastuskerta on torstaina 22.3. Myös vertaisopastuksessa saattaa olla ruuhkaa eteenkin ensimmäisillä kerroilla.

Sekä perjantaisin pidettävään tietokoneopastukseen että helmikuun puolivälissä alkavan, vapaaehtoisten tarjoamaan vertaisopastukseen voi halutessaan ottaa oman laitteen mukaan. Pääkirjaston atk-luokassa on käytössä myös tietokoneita opastusta varten. Etukäteisilmoittautumista ei tarvita. Tietokoneopastukseen ja vertaisopastukseen voi tulla kerran tai vaikka kaikilla kerroilla.

 

Monessa Hämeenlinnan lähikirjastoista on tammikuussa mahdollisuus saada apua kirjaston e-aineistojen kuten e-kirjojen ja e-lehtien, sekä verkkokirjaston käytössä. Pääkirjastossa e-opastusta on tarjolla helmikuussa. Myös myöhemmät ajat ovat mahdollisia.

Kirjaston e-aineistojen henkilökohtaiseen opastukseen pitää varata opastusaika aina etukäteen. Lähikirjastossa opastus varataan ko. kirjaston asiakaspalvelussa. Pääkirjaston e-aineisto-opastukset varataan sähköpostilla tai puhelimitse: hannele.tiitto@hameenlinna.fi tai puh. 03-621 34 67.

E-aineisto-opastusta annetaan kirjastoissa seuraavasti: Hauhon kirjastossa keskiviikkoina 17.1., 24.1. ja 31.1. klo 10–16, Hämeenlinnan pääkirjastossa helmikuussa arkisin klo 10–16, Kalvolan kirjastossa torstaina 18.1. klo 10–16, Rengon kirjastossa torstaina 25.1. klo 10–16 sekä Tuuloksen kirjastossa perjantaina 26.1. klo 11–16.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset