Kaupunkiuutiset

Kirjastossa henkilökohtaista opastusta

Hämeenlinnan kaupunginkirjastossa on aloitettu henkilökohtainen kirjallisuus- ja musiikkiopastus (KIMU). Sen tarkoituksena on auttaa asiakkaita löytämään kiinnostavaa aineistoa, kaunokirjallisuutta, tietokirjoja, musiikkia tai vaikkapa nuotteja. KIMU-opastaja auttaa silloin kun on vaikea keksiä uutta luettavaa, tai on hankalaa löytää itseä kiinnostavia kirjoja tai musiikkia. Opastajalta saa apua myös silloin, kun on tarve laajentaa kuuntelemansa musiikin tai lukemiensa kirjojen kirjoa, tai saada tietoa joltain alalta.

Kirjallisuus- ja musiikkiopastusta tekevät kirjastonhoitajat. Kirjallisuus- ja musiikkiopastus on kirjaston kuntalaisille tarjoamaa asiantuntija-apua. Henkilökohtainen opastus on tarkoitettu kaikille, lähtötasosta tai kirjallisuuden tai musiikin harrastuneisuudesta riippumatta, sanoo kirjastotoimenjohtaja Inkeri Jurvanen.

OPASTUS SOPII henkilölle, joka on vasta aloittamassa luku- tai musiikkiharrastusta, tai ihmiselle joka on jo konkari kirjallisuuden tai musiikin alueella. Opastus sopii myös niille, jotka haluavat tutustua uusiin kirjallisuuden tai musiikin alueisiin. Opastusta saa myös tietokirjallisuuden ja muiden tiedon lähteiden löytämisessä halutulta alalta. KIMU-opastusta saa sekä aikuisten että lasten ja nuorten aineistoihin.

Palvelu alkaa siitä, että asiakas täyttää lomakkeen, jolla kartoitetaan hänen aineistotoiveitaan ja -tarpeitaan. Lomaketta saa kirjaston asiakaspalvelusta ja netistä Vanamo verkkokirjastosta (vanamo.verkkokirjasto.fi). Asiakas myös valitsee tavan, jolla opastus toteutetaan. Opastus voi tapahtua kahdella tavalla. Yksinkertaisimmillaan opastus tarkoittaa sitä, että asiakas saa KIMU-opastajan tekemän listan kirjoista, musiikista, nuoteista tai muista aineistoista sähköpostiin tai kirjeenä kotiin. Toinen tapa on, että halutessaan asiakas voi myös tavata listan valmistaneen KIMU-opastajan kirjastossa, jolloin on mahdollisuus saada lisätietoja ja apua aineiston hakemisessa.

Kirja- tai musiikkilista pyritään toimittamaan asiakkaalle mahdollisimman pian, viimeistään 2–3 viikon kuluessa lomakkeen jättämisestä. Vaikka opastusta markkinoidaan henkilökohtaisena opastuksena, ei mikään estä pyytämästä aineistohakua täyttämällä lomake ja käyttää kirjalistaa vaikkapa pienryhmää tai lukupiiriä varten.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset