Kaupunkiuutiset

Kirjoita kuvakirjatarina lapsille

Karisto Oy julistaa kirjoituskilpailun, jossa etsitään lapsille tai varhaisnuorille tarkoitetun kuvakirjan tekstiä. Kilpailun väljästi tulkittavana teemana on ”Rohkeus”. Rohkeus voi olla tarinan riveillä tai rivien väleissä, käsittelytavassa tai valitussa aiheessa. Sitä voi lähestyä mutkan kautta tai suoraan. Pienikin rohkeus on rohkeutta.

Kuvakirjan tekstin on hyvä jättää kerrottavaa myös kuvalle. Maksimimitta kisaan lähetettäville käsikirjoituksille on n. 10 000 merkkiä, mutta tarina voi olla paljon lyhyempikin.

Käsikirjoituksen voi lähettää paperitulosteena 15.5.2017 mennessä osoitteeseen Karisto Oy / PL 102 / 13101 Hämeenlinna. Kuoreen on merkittävä tunnus ”Kirjoituskilpailu” sekä osallistujan nimimerkki. Mukaan liitetään käsikirjoituksen lisäksi suljettu kirjekuori, jonka päällä lukee osallistujan nimimerkki ja sisällä on osallistujan nimi ja yhteystiedot. Käsikirjoituksia ei palauteta. Kilpailuun voivat osallistua sekä ennen julkaisseet kirjailijat että ensikertalaiset.

Kustantamon edustajat suorittavat määräaikaan mennessä saapuneista käsikirjoituksista esikarsinnan. Loppusuoralle valituista teksteistä voittajan valitsee tuomaristo, johon kuuluvat kriitikko ja tutkija Päivi Heikkilä-Halttunen, kirjailija Anneli Kanto ja kuvittaja Matti Pikkujämsä. Palkintosumma on 5000 euroa, jonka tuomaristo voi halutessaan jakaa useamman käsikirjoituksen kesken. Kilpailun voittaja saa lisäksi kustannussopimuksen. Voittajan nimi julkistetaan Hippalot-lastenfestivaaleilla Hämeenlinnassa perjantaina 4.8.2017. Valmis kuvakirja julkaistaan keväällä 2018.

Tuomariston ajatuksia hyvästä kuvakirjatekstistä:

– Kuvakirja jakaa lapselle aina tietoa ja lisää ymmärrystä elämästä, riippumatta siitä, kertooko se arjesta vai avaako se portit satuun ja mielikuvitusseikkailuun. Kuvakirjan tarinassa arvostan mottoa ”vähemmän on enemmän”. Niukka ja tarkkaan punnittu, dramaturgisesti jäntevä teksti antaa tilaa myös lapsen mielikuville ja kuvittajan tulkinnalle, Päivi Heikkilä-Halttunen sanoo.

– Pidän kuvakirjoista, jotka kohtaavat lapsen silmän tasalta ilman ylemmyyttä mutta joilla on sanottavaa myös aikuiselle ääneenlukijalle. Annan arvoa mielikuvitukselle, yllättävälle näkökulmalle, ennennäkemättömälle aiheelle ja lasta arvostavalle kielelle – sekä rivien välistä tai sanojen takaa aistittavalle ajattelulle, Anneli Kanto pohtii.

Lisätietoa kilpailusta: www.karisto.fi.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset