fbpx
Kaupunkiuutiset

Kirkko kutsuu kuorolaulun pariin

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan ovat aloittamassa syyskautta. Osa kuoroista on jo kokoontunut ja loputkin aloittavat tällä ja ensi viikolla. Kaikkiin kuoroihin otetaan uusia laulajia. Seurakunnan kuoroissa laulaa jo satoja eri-ikäisiä seurakuntalaisia.

Kuoropolku voi alkaa jo perhemuskarista, jonne voivat tulla kaikenikäiset lapset vanhempineen tai hoitajineen. Kestoltaan muskarit ovat noin 30–45 minuuttisia tuokioita. Muskareista, kuten kuoroistakaan, ei peritä maksua.

7–8-vuotiaiden Minttukuoroon saavat tulla kaikki: puhdasta laulua ja hyvää äänenkäyttöä opetellaan yhdessä harjoituksissa.

Nuorisokuoro Aurora kokoaa 12–17-vuotiaat tytöt ja pojat yhteiseen kuoroon. Auroraan haluavat uudet laulajat voivat sopia koelaulun kuoronjohtaja, kanttori Ismo Savimäen kanssa. Lapsi- ja nuorisokuorot esiintyvät jumalanpalveluksissa, ja kirkkokonserteissa ja tekevät myös esiintymismatkoja muualle Suomeen ja ulkomaille.

Aikuisille on tarjolla kahdeksan kuoroa. Nuorille aikuisille ja aikuisille tarkoitettuun Vanajan nuorisokuoroon ja Vanajan kamarikuoroon tullaan koelaulun kautta.

Nuotinvierellä -kuoroon riittää halu laulaa sillä äänellä, jonka Luoja on lahjaksi antanut. Tuomaskuoro keskittyy uuteen hengelliseen musiikkiin ja vastaa tuomasmessujen musiikin toteutuksesta. Eläkeikäiset tapaavat toisiaan ja laulavat Päiväkuoro Kilpukassa. Muut aikuisten kuorot ovat Vanajan kirkon kuoro, Hämeenlinnan kirkkokuoro ja Rengon kirkkokuoro.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset