Kaupunkiuutiset

Kiroileva siilin luonut Milla Paloniemi mukana

Taiteiden yönä 29.8.2014 Hämeenlinnan pääkirjastossa on nuorten taiteiden tekijöiden ohjelmaa laajalla skaalalla graffitista, sarjakuvaan, musiikkiin, kirjallisuuteen, valokuvaan ja teatteriin.

Mukana ovat mm. kiroileva siili –sarjakuvastaan tunnettu sarjakuvataitelija Milla Paloniemi, Finlandia Juniorilla palkittu kirjailija Siri Kolu, Ökön improryhmä sekä melodista räppiä soittava NäkemysEro & Ewe. Kirjaston vinyylejä soittaa Dj. Toimitusjohtaja ja osa kirjaston vanhaa LP-kokoelmaa on myös lainattavissa.

Kirjastossa voi illan aikana myös itse osallistua tekemiseen. Silloin järjestetään kaksi ilmaista työpajaa, mobiilikuvaustyöpaja ja graffitityöpaja. Mobiilikuvaustyöpajassa käytetään oman älypuhelimen tai tablettitietokoneen kameraa. Myös kirjaston iPadit ovat käytössä. Työpajassa opitaan käyttämään sovelluksia uudella tavalla ja haetaan omaa näkökulmaa kuvaamiseen. Kuvat heijastetaan kirjaston seinälle. Mobiilikuvaustyöpajaan on ennakkoilmoittautuminen 27.8. mennessä osoitteeseen . Graffitityöpajaa vetää Mikko Myöhänen ja mobiilikuvastyöpajaa Tatu Heinämäki.

Nuorten taiteiden illan suunnittelussa kirjasto on toiminut yhteistyössä Lasten ja nuorten kulttuurikeskuksen ARX:in kanssa. Kirjaston ohjelman päätyttyä klo 20.30 yleisö voi jatkaa matkaansa ARX:in nuorten kykykilpailuun Spotlightiin, joka alkaa klo 21.00.

Pääkirjasto on auki Taiteiden yönä klo 10.00 – 21.00.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset