Kaupunkiuutiset

Kirpputori kierrättää lastentarvikkeet

Lastentarvikkeiden kierrätys on jo itsestäänselvyys. Lapset kasvavat nopeasti, ja usein vaatteet ja tarvikkeet ovat käytössä vain hetken. Sen vuoksi kirpputoreilta löytyykin lapsille runsaasti käytettyjä vaatteita ja tarvikkeita. Lastentarvikkeiden kierrätys on suosittua myös netissä.

Hämeenlinnalaiskirpputoreilla lastentarvikkeet ja -vaatteet ovat olennainen osa tarjontaa.

Asusetit suosittuja

Keskustassa sijaitsevalla Fida lähetystorilla lastentarvikkeille on oma osasto. Lapsille on myynnissä muun muassa neuleita, kylpytakkeja, housuja, mekkoja, fleecepuseroita, ulkoiluhaalareita ja kenkiä hintahaarukassa 0,15–15 euroa, nuorisovaatteet voivat maksaa 20 euroakin. Myös tarvikkeita, kuten turvaistuimia, rattaita ja kantokoppia on tarjolla pitkä rivi. Pehmoleluja on paljon.

– Lastentarvikkeita tulee myyntiin aika tasaisesti. Niitä myös menee niin paljon, että välillä hyllyt jopa tyhjenevät, myyjä Sanna Korkee kertoo.

Tavara on saatu lahjoituksina ja tuotto menee hyväntekeväisyyteen. Henkilökunta hinnoittelee myyntiin menevät tavarat. Hyväkuntoiset ja ehjät tuotteet päätyvät myyntiin, rikkimäiset ja likaiset poistetaan.

Korkeen mukaan suosituimpia lastentuotteita ovat asusetit ja kengät.

– Nätit asukokonaisuudet menevät kaupaksi melkein heti. Jotkut asiakkaat käyvät täällä lähes päivittäin katsomassa, mitä uutta on tullut tarjolle. Rattaat, kantokopat ja sängyt taas eivät liiku niin nopeasti.

Siistejä lastentarvikkeita

Yrittäjä Anita Penttinen on pyörittänyt KirppuLinnaa Palokunnankadun tiloissa jo lähes kaksi vuotta. Kirpputori vuokraa asiakkaille myyntipaikkoja.

– Miellä on usein pöytiä, joissa on tarjolla pelkästään lastentarvikkeita. Lastentarvikkeet ovat erittäin siistejä, ja valikoima vaihtelee aina vauvanvaatteista kymmenvuotiaisiin, Penttinen kertoo.

Asiakkaat hinnoittelevat tuotteensa itse, eikä ylilyöntejä juuri ole. Ainoastaan joku merkkituote saattaa olla hinnaltaan kalliimpi.

– Käyttövaatteita saa ihan 0,50 eurosta ylöspäin. Monesti kun joku asiakas bongaa uuden pöydän, sana kiertää, ja kohta tuttavatkin tulevat ostoksille.

Lapsille on tällä kertaa myynnissä muun muassa vaatteita, syöttötuoleja, polkupyöriä, auton- ja pyöränistuimia ja soittimia. Lastentarvikkeet menevät Penttisen mukaan mukavasti kaupaksi.

–  Asiakas varasi juuri hetki sitten rumpusetin. Jos jotain voisi toivoa, niin leluja voisi olla tarjolla enemmänkin.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset