fbpx
Kaupunkiuutiset

Kirpputorilla toisen romu on toiselle aarre

– Tämä makasiini on tosi ihana, se huokuu historiaa. Olin kiinnostunut juuri tästä tilasta, sillä rakastan kaikkea vanhaa, Jaana Vesterberg-Lahtela myhäilee.

Kolme vuotta sitten hämeenlinnalaistuneella Vesterberg-Lahtelalla on takanaan pitkä ura lounaskahvilayrittäjänä. Hän on pyörittänyt Keisarin Makasiinin toimintaa Hätilässä nyt pari viikkoa. Virallisia avajaisia vietetään 20.7.

– En ollut aiemmin ajatellut ryhtyväni kirpputoriyrittäjäksi. Kun tila tuli tarjolle, tein päätöksen nopeasti, enkä ole katunut.

Toiminta jatkuu vanhalla konseptilla pienin lisämaustein. Yrittäjä näkee miljöössä potentiaalia muuhunkin kuin kirpputoritavaran myymiseen, ja kannustaa esimerkiksi käsityöläisiä yhteistyöhön.

– Täällä ei myydä mitään isompaa, mutta vaatteet, kengät, tekstiilit, korut, lasitavara, design ja koriste-esineet käyvät kaupaksi. Asiakkaita riittää, mutta myytävää tarvittaisiin lisää.

Hyllyjen välissä kiertelee hämeenlinnalainen Satu Jurvanen. Hän käy kirpputoreilla kausiluontoisesti: välillä viikoittain, välillä harvemmin. Tällä kertaa mukaan tarttuu kirja ja peltinen lieriö saippuan tekoon.

– Kirpputoreilta ostan yleensä ihan käyttötavaraa, kuten lastenvaatteita ja – urheilutarvikkeita. Myyn myös itse tuotteita kirpputoreilla, Jurvanen kertoo.

Aamuisin jopa jonoa

Myös janakkalalainen Astri Painilainen hakee kirpputoreilta käyttötavaraa. Hän hypistelee lankakeriä Herman´s Second Handissa Kaurialassa.

– Tykkään käsitöistä, ja katson, jos löydän jotakin, jota pystyn hyödyntämään. Lisäksi ostan kirpputoreilta usein lastenvaatteita ja -tarvikkeita, kolmen lapsen äiti kertoo.

Kun Herman´s Second Handin edellinen yrittäjä lopetti työt 26. kesäkuuta, hattulalainen Heidi Heikinheimo teki pikapäätöksen kirpputoriyrittäjäksi ryhtymisestä. Hän aloitti kesäkuun 29:s.

– Toimivalla konseptilla on helppo jatkaa. Aamulla oven ulkopuolella on usein jopa jonoa, Heikinheimo kertoo.

Heikinheimolla on yrittäjätaustaa, mutta toki kirpputoriyrittämisessä on ollut opettelemista. Tällä hetkellä yritys työllistää kaksi kesätyöntekijää.

Parin viikon perusteella asiakkaita riittää, mutta myytävää saisi olla enemmän.

– On ollut kiva huomata, että täällä käy iloisia ihmisiä. Tulen hyvälle tuulelle, kun ihmiset tekevät löytöjä. Se, mikä on toiselle rojua, on toiselle aarre, Heikinheimo kiteyttää.

Uutta Suomessa

Timon Tori jatkaa entisen Wanajan Löytö ja Kirppiksen tiloissa Kantolankadulla. Perheyrityksessä ikänsä työskennellyt, riihimäkeläinen Timo Tuominen osti liiketoiminnan kesäkuun puolivälissä. Liikkeen avajaisia vietettiin 4. heinäkuuta.

– Muutin konseptia. Toin tähän tuotetorin ensimmäisenä Suomessa. Idea on lähtöisin Hollannista, Tuominen kuvailee.

Ideana on myydä asiakkaiden tuotteita provisiolla ilman kiinteää maksua. Systeemi on asiakkaalle vaivaton, sillä henkilökunta hinnoittelee tuotteet, ja tarvittaessa jopa noutaa ne kotiovelta.

– Lisäksi uudistin pöytiä ja rekkejä sekä toin tähän vähän uutta tyyliä. Meiltä saa halutessaan pöydän, joka on tarkoitettu vain lasten- ja äitiysvaatteille sekä -tarvikkeille. Ja myymme myös päivittäistavara- ja sisustustuotteita, Tuominen summaa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset