Kaupunkiuutiset

Kirrisen rannalla ylellisessä rauhassa

Hahkialan kartano mielletään usein viljelytilaksi, vieressä sijaitsevan K-maatalouden koetilan mukaan. Kartano on kuitenkin paljon muuta.

Taloa ja koko aluetta voisi kuvailla matkailunähtävyydeksi antiikilla sisustettujen huoneiden, vierastalojen, viehättävän rantahuvilan ja -saunojen, barokkipuutarhan sekä silmiä hivelevien pelto- ja järvimaisemien ansiosta.

Ennen kaikkea kartano on kuitenkin maaseudun rauhaa tarjoava kokoontumispaikka sekä yritys- että yksityisryhmille. Kartano on ollut varattavissa kokous- ja juhlakäyttöön sen jälkeen, kun Karl Fazer osti sen vuonna 2001.

Hahkialan tiloihin mahtuu nykyisellään yhtä aikaa useita isojakin porukoita kokoustamaan, kouluttautumaan, juhlimaan, ruokailemaan, yöpymään, saunomaan ja vaikkapa paljuilemaan. Häiritsevää hälinää ei silti pääse syntymään, sillä tilat ovat erillään toisistaan.

Päärakennuksen vanhaa henkivät majoitushuoneet on nimetty kuuluisien Hahkialassa käyneiden henkilöiden mukaan. Ovista löytyvät presidenttinimet Svinhufvud, Ståhlberg, Kallio, Ryti ja Relander, ja lisäksi oman nimikkohuoneensa ovat saaneet Ester Ståhlberg ja Sibelius.

Päätalon ja sen piharakennusten lisäksi Kartanoon kuuluu Kirrisen järven toisella rannalla sijaitseva Hahkialan Uiskola – entiset Viittakiven opiston rakennukset –- sekä tänä syksynä vuokrakäyttöön remontoitu, 8 hengelle mitoitettu rantahuvila Villa Hahkiala. Hahkialassa on yhteensä 92 vuodepaikkaa.

– Väki on löytänyt meidät hyvin, ja meillä onkin paljon myös kanta-asiakkaita, jotka haluavat oleskelulleen yksityisyyttä, asiakaspalvelupäällikkö Liisa Vaalgamaa kertoo.

Yksi erikoisuus kartanolla on rantasauna, joka on kopio presidentin kesäpaikan, Naantalin Kultarannan saunasta. Sen edessä on Chymoksen vanhasta viinitynnyristä tehty palju, johon mahtuu väljästi 14 henkeä kerrallaan. Samanlainen palju on Uiskolan saunojen yhteydessä. Kaikki saunat sijaitsevat Kirrisen rannalla, ja niitä voi vuokrata erikseenkin.

Hahkialassa asiakkaita palvelee toistakymmentä työntekijää.

– Töitä tehdään sen mukaan, miten ryhmiä tulee asiakkaiksi. Ennen oli tavallista, että tiloja varattiin pitkän ajan päähän, nyt varaukset tulevat usein paljon nopeammalla aikataululla, Vaalgamaa kertoo.

Sesonkiaikoja Hahkialassa ovat muun muassa vuoden alkupuoli, kevät ja alkukesä sekä alkusyksy. Isoin osa asiakkaista tulee pääkaupunkiseudulta, mutta heitä saapuu myös Hämeenlinnasta ja Tampereen suunnasta. Pelkkiä saunoja voi vuokrata erikseenkin.

– Pääkaupunkiseutulaisille meidän vetonaulanamme on se, että esimerkiksi kokousväki voi keskittyä rauhassa itse asiaan. Olemme saaneet paljon kiittävää palautetta hyvästä ruoasta ja palvelusta. Teemme kaiken ruoan itse, lukuun ottamatta muutamia Fazerin tuotteita, Vaalgamaa hymyilee.

Parhaillaan Hahkialassakin valmistaudutaan pikkujouluaikaan. Tilauksia on jo jonkin verran, mutta Vaalgamaan mukaan vielä mahtuu ryhmiä joulujuhlia viettämään. Joulukauden aloittaa yleisölle avoin tapahtuma, Joulunavaus, jota vietetään lauantaina 26.11. kello 10:stä lähtien.

Ensi vuodeksi on suunnitteilla kartanon päärakennuksen 100-vuotisjuhlat. Kesäohjelmaan kuuluvat perinteiset yleisötapahtumat, kuten musiikkijuhlat ja herkkujen yö.

– Kun Hämeenlinnassa on isoja konsertteja, avaamme myynnin Uiskolan yöpymispaikoista booking.comissa. Huoneet ovat aiemmin täyttyneetkin hyvin. Hauhon Liikenteen kanssa järjestämme yhteiskuljetuksen Kantolaan, ja asiakkaat ovat olleet todella tyytyväisiä. Nyt olemme varautuneet muun muassa siihen, että Lahden hiihdon MM-kisat tuovat meille väkeä, Vaalgamaa kertoo.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset