Kaupunkiuutiset

Mielipide: Kirsikkapuistosta portti Varikonniemeen

Varikonniemeä on ehdotettu myös paikaksi kirsikkapuistolle.

Hämeenlinnan Kaupunkiuutisissa (9.6.) kerrottiin Hämeenlinnaan suunnitellusta kirsikkapuistosta ja pohdittiin sen mahdollisia sijaintivaihtoehtoja.

Mielestäni puiston on hyvä sijaita näkyvällä paikalla ja mielellään rantareitin varrella. Esitän kaksi vaihtoehtoa.

Oiva paikka on Varikonniemessä uuden Mensanpuiston länsireunalla ja Vanajan rannassa. Vastarannalta katsottuna alue kaipaa ehostamista. Täällä kukkiva ja hoidettu hedelmäpuupuisto ilahduttaisi kulkijoita myös kaupungin vilkkaimmilla katuosuuksilla, esimerkiksi Viipurintien sillalla.

Keskikaupunkiyhdistys esittää uutta puistoa perustettavaksi Hämeensaareen. Sinne on aivan viime vuosina rakennettu keskikaupungin ehdottomasti laajin vajaan kolmen hehtaarin puisto. Kaiken kaikkiaan tuolla Engelinrannan alueella rantareitin varrella on puistoa noin viiden hehtaarin verran.

Hämeensaaressa sopiva alue voisi olla Paasikiventien varrella Uimarintien itäpuolella oleva rannan läheinen alue, missä noin vuosi sitten tehtiin maastotöitä hulevesiviemärin asennuksen yhteydessä. Alueelta kaadettiin tuolloin useita isoja puita ja siten paikka on nykyisellään pääosin nurmikkoa.

Kaiken kaikkiaan kukkiva kirsikkapuisto, sijaitsipa se missä vaan, on ajatuksena hieno ja mieltä ilahduttava.

Pekka Arvio

Hämeenlinna

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset