fbpx
Kaupunkiuutiset

Kisat ohi – TV kiinni ja katsomoon!

EM-kisat ovat ohi ja on aika palata kotimaisen ja paikallisen jalkapallon pariin. Jalkapallo on edelleen parasta paikan päällä ja kun sarjoissakin käännytään jälkimmäisille puoliskoille, niin parhaat ja jännittävimmät ottelut ovat vielä edessäpäin!

Hämeenlinnassa pelattiin viikonloppuna tyttöjen Ahvenisto Cup. Edellisinä vuosina Pumpuli Cup –nimellä kulkenut turnaus oli uudistanut nimen ohella myös yleisilmeensä ja oheistoiminnan. Kuudessa eri ikäluokassa pelasi yhteensä noin 30 joukkuetta ympäri eteläisen Suomen ja osa joukkueista myös yöpyi Seminaarin koululle järjestetyssä majoituksessa. Jo nimestäkin päätellen Ahvenisto on yksi turnauksen pääyhteistyökumppaneista. Jokainen turnaukseen osallistunut pelaaja sai esimerkiksi maauimalaan vapaan pääsyn turnauksen ajaksi. Tätä tytöt käyttivät myös laajalti hyväksi.

– Parhaimmillaan Apparalla oli yhtä aikaa noin 150 tyttöjalkapalloilijaa, eli yhteistyömme Ahveniston kanssa toimi erittäin hyvin. Muutenkin turnauksemme oli onnistunut ja olemme saaneet hyvää palautetta myös osallistuneilta joukkueilta. Majoitusmahdollisuus oli järjestetty nyt ensimmäistä kertaa tyttöjen turnauksessa ja Seminaarilla oli noin 170 majoittujaa. Näistä kokemuksista otamme oppia elokuussa järjestettävään Aulanko 2016 –turnaukseen, jonne on tällä hetkellä ilmoittautunut 110 joukkuetta. Jos kaikki menee nappiin, niin odotamme kaupunkiin noin 6 000 turnauskävijää, kertoi Hämeenlinnan Jalkapalloseuran turnauspäällikkö Janne Heinonen.

HJS -04 tytöt pelasivat turnauksessa menestyksekkäästi. Lauantaina tappioita ei ollut vielä yhtään ja joukkueessa pelaavat Veera Ansalahti, Nea Haarala ja Roosa Räkköläinen uskoivat vankasti voittoihin myös jatkopeleissä.

– Varmasti voitetaan myös huomenna. Meillä on ihan huippu yhteishenki, siksi olemme niin hyviä, totesi joukkueen maalivahti Veera Ansalahti ilman epäröintiä.

– Maalivahdin tärkeimpiä ominaisuuksia on pelin näkeminen ja lukeminen, sekä tietenkin torjuminen. Seurasin EM-kisoja tarkkaan ja erityisesti suosikkimaalivahtiani Manuel Neueria, Veera kertoi voitetun ottelun jälkeen.

Puolustajana pelaava Nea Haarala kertoi myös pelipaikkansa tärkeimmäksi ominaisuudeksi pelin lukemisen ja kanssapelaajien havainnoimisen. Tuore Euroopan mestari Pepe on Nean ehdoton suosikkipelaaja.

Roosa Räkköläisellä ei suosikkipelaajaa ole, mutta keskikenttäpelaajan mieleisimmät asiat jalkapallossa ovat selvillä.

– Kaikkein mukavinta on laukoa ja syötellä, mutta en tee kyllä juurikaan maaleja, turhan vaatimaton Roosa kertoi. Tyttö nimittäin oli lauantain peleissä jatkuvasti maalipaikoilla hyvien nousujen jälkeen.

Veikkausliigaankin on kiva palata taas kisojen jälkeen. Kävin sunnuntaina Tampereella katsomassa kun Ilves nujersi HJK:n 1-0. Tammela oli loppuunmyyty ja kotijoukkue esitti kannattajilleen kauden parastaan. Klubi lähti peliin kahden euro-ottelun välissä vahvasti rotaatio mielessä ja vahvalle kotijoukkue Ilvekselle se oli kuin tanssiin kutsu.

HJK:n pelaaminen ja etenkin pelin avaaminen oli läpi ottelun yllättävän vaikeaa ja Ilves määräsi ennalta sovitun taktiikan mukaisesti pelin rytmin täysin oman mielensä mukaisesti. HJK ei selkeästi nauttinut olostaan Tammelassa ja lopun kurittomuus sekä Lum Rexhepin ulosajo jättivät paljon kysymyksiä torstain Eurooppa Liigan karsinnan toiseen osaotteluun. Toivotaan kuitenkin, että Klubi saa pelinsä takaisin ja etenee kolmannelle kierrokselle.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset