Kaupunkiuutiset

Kiviliike luottaa Mersun Vitoihin

Hämeenlinnalainen, Iittalassa keskuspaikkaansa pitävä IKJ Rakennus hankki äskettäin yrityskäyttöön neljä Merzedes-Benzin Vito-mallin pakettiautoa. Kivi- ja ympäristörakentamisen erikoisosaajayrityksessä autot sijoittuvat kovaan työmaakäyttöön, joilla kuljetetaan pääasiassa työkaluja ja rakennusmateriaaleja ympäri valtakuntaa.

– Kaikkiaan meillä on kymmenkunta kulkuneuvoa kuorma-autoista nostimiin ja pakettiautoihin. Tässä tapauksessa haimme laadukasta ja luotettavaa ratkaisua. Erityisen tärkeää meille on autojen huoltojen järjestyminen nopeasti ja yritystoiminnan kannalta järkevinä ajankohtina. Kun Länsiautosta luvattiin joustavat huoltopalvelut, kauppa lyötiin lukkoon, IKJ Rakennuksen toimitusjohtaja Jouni Soramäki kertoo.

LänsiAuton Hämeenlinnan liikkeen automyyjä Kare Virtanen sanoo neljän ison pakettiauton kaupan olevan näillä korkeuksilla harvinaista.

– Pääkaupunkiseudulla näin isoja kauppoja tehdään tiheään, mutta Hämeenlinnan seudulla näin monen auton kertakauppoja toteutuu harvakseltaan, Kare Virtanen kertoo.

Osalle Vitoista on luvassa 60–70 000 vuosittaista ajokilometriä, osa nielee kilometrejä noin puolet tästä.

– Kun paljon liikutaan, laatu ja luotettavuus on ajokaluston osalta ratkaisevassa roolissa. Meille on tärkeää huollon osalta se, että kaikki tulee kerralla kuntoon. Kun liikumme paljon, ei toistuva kulkeminen huollossa miellytä esimerkiksi puuttuvien varaosien vuoksi. Se on yritykselle kallista puuhaa, jos autot seisovat tuon tuostakin huoltohallissa, Soramäki perustelee paljon liikkuvan kaluston ostoperusteita.

Soramäen yrityksellä on aikaisemminkin ollut Mersun pakettiautoja käytössä, väliin tuli käyttöön muita merkkejä, mutta nyt tapahtui paluu.

– Tiedän vanhastaan mitä tuleman pitää, mutta juuri tuo huoltoturvallisuus on meidän kannalta iso juttu.

Vitot ovat olleet käytössä vasta reilun viikon ajan, mutta kokemukset ovat ainakin alkutaipaleelta hyvät.

– Kyllä nyt ollaan autokaluston osalta erittäin positiivisella mielellä.

IKJ Rakennus on kivi- ja ympäristörakentamisen erikoisosaaja. Kivisten työtehtävien lisäksi yritys toteuttaa rakennusteknisesti vaativia ja merkittäviä projekteja ympäri Suomen. Rakennuskohteina ovat olleet mm. Tuomiokirkko, Kallion Kirkko ja Kansallisteatteri Helsingissä, Turun Taidemuseo, Tampereen Tuomiokirkko ja Helsingin Rautatieaseman kellotorni.

Yrityksestä löytyy kivimuurien, -portaiden ja -siltojen korjauksiin vankka ammattiosaaminen.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset