Kaupunkiuutiset Janakkala

Leppäkosken Voiman talolla on tartuttu klassikkoon - Ohjaaja Taru Kivinen lupaa siitä tuoreen version

Tulitikkuja lainaamassa ensi-iltaan Leppäkosken Voiman näyttämöllä.
Huttunen (Gun Lehtovaara) kysäisee, mihin miehet ovat menossa, johon Vatanen (Mika Koskinen) ja Ihalainen (Jarmo Tuominen) kurillaan vastaavat: "Ameriikkaan".

Kotimaisesta elokuvasta tuttu tarina Tulitikkuja lainaamassa nähdään Leppäkosken Voiman näyttämöllä tuoreessa valossa. Äskettäin tehdyn sovituksen ansiosta Ihalaisen isännän tulitikkujen hakumatka saa aivan uusia piirteitä.

 

Näytelmän ohjaaja Taru Kivinen kertoo ihastuneensa tähän klassikkoon nimenomaan uuden dramatisoinnin kautta. Sen takana seisoo Juhani Joensuu, joka on säilyttänyt Maiju Lassilan kirjoittaman alkuperäistekstin hengen, mutta samalla juonta on tiivistetty ja tapahtumat on saatu istumaan teatterin sisätiloihin.

Vanha Leppäkosken Voiman talon hirsisali sopiikin puitteiden puolesta erinomaisesti esityspaikaksi. Taru Kivinen kiittelee myös teatterin harrastajaporukkaa, joka on harjoitellut huolella näytelmän valmiiksi.

Esityskertoja on kaikkiaan toistakymmentä. Näytelmän ensi-ilta oli lauantaina.

 

Vetävän tarinan ohella Taru Kivistä kiehtoo erityisesti näytelmän eloisa teksti. Siinä onkin hämäläisillä näyttelijävoimilla ollut hiomista, että Pohjois-Karjalan henki on tarttunut.

Suomalaisuuden perusolemusta tarkastellaan monelta kantilta; lykätään juoruja liikkeelle, kadehditaan naapureita, pelataan viinan kanssa ja venkoillaan virkavallalle. Syvälle pureutuu isäntämiehen huokaus putkan kalterien takaa:

– Kun eivät putkaan laita saunaa!

Rooleissa nähdään Kirsi Tauru, Jarmo Tuominen, Mika Koskinen, Gun Lehtovaara, Elise Lindroos, Nina Ovaskainen, Päivikki Voipaala, Pentti Peltola, Eero Elo, Leena Saha, Soile Lehtonen ja Jessi Riski.

Seuraavat esitykset Leppäkosken Voiman talolla, Leppäkoskentie 368, torstaina klo 19 ja sunnuntaina klo 15.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset