Kaupunkiuutiset Janakkala

Kodeissa on ryhdytty tosissaan kokkailemaan –Marja Jantusen reseptisivusto hyppäsi uusiin ulottuvuuksiin

Kotitalousopettajasta yrittäjäksi siirtynyt Marja Jantunen jakaa ruokaohjeita omalla nettisivustollaan. Vähällä vaivalla syntyvän pataleivän resepti on ollut yksi lukijoiden suosikeista. Kuva: AP Sarjanto
Kotitalousopettajasta yrittäjäksi siirtynyt Marja Jantunen jakaa ruokaohjeita omalla nettisivustollaan. Vähällä vaivalla syntyvän pataleivän resepti on ollut yksi lukijoiden suosikeista. Kuva: AP Sarjanto

Koronakotoilu on saanut ihmiset tarttumaan kauhan varteen ja uusia reseptejä etsitään ahkerasti verkosta.

Janakkalassa asuvan Marja Jantusen elokuussa 2018 perustama ruokajakoti.fi -sivusto on ylittänyt 100 000 kävijän rajapyykin. ”Koronapiikki” näkyy selvästi, sillä noin 10 prosentilla kuukaudessa kasvanut vierailuiden määrä pomppasi huhtikuussa 30 prosenttia.. Verkkosivusto tarjoaa lukijoilleen erilaisia reseptejä ja vinkkejä ruoanlaittoon sekä kodinhoitoon.

Jantunen valmistui 20 vuotta sitten kotitalousopettajaksi ja on työskennellyt monissa kouluissa, viimeksi Lammilla.

– Pidin vuoden virkavapaata ja kehittelin nettisivuja aluksi ihan harrastukseksi. Pian alkoi näyttää siltä, että sivustolla on potentiaalia. Minun oli tehtävä ratkaisu ja ryhdyin yrittäjäksi, hän kertoo.

Herkullinen kanakastike isollekin porukalle syntyy helposti ja nopeasti uunissa. Kuva: Marja Jantunen
Herkullinen kanakastike isollekin porukalle syntyy helposti ja nopeasti uunissa. Kuva: Marja Jantunen

Helposti ja nopeasti

Jantusen reseptit ovat kätevää arkiruokaa, joiden valmistaminen sujuu kokemattomaltakin kokilta. Sivustolta löytyy toki ohjeita myös juhlavampiin aterioihin.

Tämän hetken luetuimpia reseptejä yhdistävät helppous, nopeus ja yksinkertaiset raaka-aineet. Esimerkiksi kanakastike uunissa ja kinkkukastike ovat tuplanneet suosionsa

Myös pizza on paistunut kotiuuneissa, sillä pizzapohjien reseptejä on katsottu kaksi kertaa tavallista enemmän.

– Pizza on mainio ruoka milloin vain, sillä siihen on helppo laittaa aika lailla sitä mitä kotoa sattuu löytymään. Täytettä saa helposti myös kuivakaapista ja pakastimen uumenista löytyvistä aineksista, Jantunen neuvoo.

Leipääkin on leivottu itse. Suosittuja ovat olleet vähällä vaivalla syntyvän pataleivän sekä sämpylöiden ohjeet.

Banaanilettujen reseptin katselumäärä kolminkertaistui huhtikuun aikana. Kuva: AP Sarjanto
Banaanilettujen reseptin katselumäärä kolminkertaistui huhtikuun aikana. Kuva: Marja Jantunen

Hittinä banaanikakku

Lettuja on ilmeisesti paistettu paljon, ja sivuston banaaniletut ovat olleet kuumaa kamaa. Reseptin katselumäärät ovat kolminkertaistuneet maaliskuuhun verrattuna, sillä sitä klikattiin huhtikuun aikana yli 21 000 kertaa.

Lisäksi reseptejä yksinkertaisiin leivonnaisiin ja helppoihin välipaloihin on katsottu aikaisempaa ahkerammin. Erityisesti suklaiset reseptit kuten riisisuklaa, suklaajäätelö ja amerikkalaiset suklaamuffinsit ovat kiinnostaneet..

– Vaikka erilaiset myyjäiset on peruttu, on niiden myyntivalttia eli mokkapaloja kuitenkin leivottu ahkerasti ja reseptiä on haettu lähes tuplasti enemmän kuin normaalisti. Leivonnaisten ykkönen on kuitenkin edelleen sivuston pitkäaikainen hittiresepti banaanikakku.

Näyttää siltä, että kokkaustaidot ja tavallinen suomalainen ruoka ovat olosuhteiden myötä arvossaan.

– Voi olla, että näinä aikoina haetaan turvallisuutta siitäkin, että palataan taas perinteisempiin resepteihin, Jantunen pohtii.

 

Ruokajakoti.fi

Elokuussa 2018 avattu verkkosivusto, jossa julkaistaan reseptejä sekä vinkkejä ruoanlaittoon ja kodinhoitoon.

Sivustoa ylläpitää sen perustaja, Janakkalassa asuva kotitalousopettaja Marja Jantunen, joka pääosin laatii reseptit ja ohjeet.

Verkkosivuston lisäksi tilit Instagramissa, Facebookissa ja Pinterestissä.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

26.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

29.9.2020