Kaupunkiuutiset

Kodikasta kauneudenhoitoa

Hämeenlinnalainen Sky-kosmetologi Tuija Mäkelä avasi elokuun alussa kauneushoitolan kotinsa yhteyteen Sampo 3:n alueelle.

Mäkelä valmistui kosmetologiksi kesäkuussa Suomen kosmetologikoulusta Helsingistä.

– Ala on koko ajan kasvussa ja suurin osa ryhtyy yrittäjiksi koulun jälkeen. Kilpailu on tietenkin kovaa, mutta näkisin, että täällä on potentiaalia. Sampo 1, 2 ja 3:n alueella asuu paljon väkeä. Tämä on kasvava asuinalue ja asiakkaiden mielestä keskeisellä paikalla. Alueella ei myöskään ole toista vastaavaa yritystä, Mäkelä kertoo.

Kolttoskujalla sijaitseva Kauneushoitola IhanaMieli on erikoistunut kasvo- ja jalkahoitoihin.

– Ihmiset ovat löytäneet tänne todella hyvin ja vastaanotto on ollut hyvä. Varsinkin nettiajanvaraus on saanut kiitosta. Asiakkaita on tullut ihan kaupungin toiselta puoleltakin. Tänne on hyvät kulkuyhteydet myös keskustasta ja bussipysäkki sijaitsee lähellä, yrittäjä kiittelee.

Jalka- ja kasvohoitojen osuus on jakautunut kutakuinkin tasan, mutta hoitojen kysynnässä on yleensä vaihtelua vuodenaikojen mukaan. Mäkelä tekee jalkahoitoja myös koti- ja laitoskäynteinä.

– Jalkahoitoja kysytään usein kesän kynnyksellä, kasvohoitoja taas kesän jälkeen, vastavalmistunut kosmetologi tietää.

Mäkelä edustaa tuotesarjaa, jota ei saa muualta Hämeenlinnasta. Sarjaan kuuluu tuotteet niin herkälle -, rasvaiselle -, seka- kuin kuivallekin iholle.

Tällä hetkellä hoidoista suosituimmaksi on osoittautunut timanttihionta sekä kasvohoito herkälle iholle.

– Timanttihionta on kivuton ja se sopii kaikille ihotyypeille. Hoito kannattaa tehdä sarjana. Hoidon päätyttyä lopputuloksen huomaa heti, ja tuloksena on terve, heleä ja kaunis iho. Lisäksi hyvät kotihoitotottumukset ja -tuotteet ovat perusta hyvälle ihonhoidolle, kosmetologi suosittelee.

Mäkelä haluaa luoda asiakkailleen kiireettömän, kodinomaisen tunnelman. Hän pitää sitä etuna, että työpaikka on kodin yhteydessä.

– Kulut ovat pienemmät kuin kivijalkamyymälöissä, joten voin pitää hoitojen hinnat pienempinä. Aikaa ei kulu myöskään työmatkoihin. Voin myös tarvittaessa edellisenä iltana valmistella seuraavan päivän hoitoja, hän luettelee.

Mäkelä on ollut kiinnostunut kauneudenhoitoalasta jo pitkään, ja viimein elämäntilanne mahdollisti sen, että hän saattoi kouluttautua alalle.

– Kauneusalan yrittäjyys tuntuu juuri tällä hetkellä ihanalta, ja siltä, mitä olen aina halunnut tehdäkin. Nautin, että voin olla kotona ja toteuttaa unelmaani, josta olen pienestä asti haaveillut.

Kauneushoitola on avoinna klo 9–19 välillä aina sopimuksen mukaan. Lisätietoja: www.ihana-mieli.fi

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset