fbpx
Kaupunkiuutiset

Elokuvissa - Kohti vapautta

Elämäkertaelokuva avaa Astrid Lindgrenin nuoruutta ja vaiettuja vaiheita ennen kirjailijanuraa.

Nuori Astrid

Ohjaus Pernilla Fischer Christensen

Rooleissa Alba August, Maria Bonnevie, Magnus Krepper, Henrik Rafaelson, Trine Dyrholm, Björn Gustafsson, Marius Damslev

 

Nuori Astrid on mielenkiintoinen ja taitavasti tehty elämäkertaelokuva Astrid Ericssonista (myöh. Lindgren). Elokuva kuvaa hänen nuoruuden vaiheitaan 1920- ja 1930-luvuilla ennen kirjailijuutta. Kuitenkin kaikki tuon ajan vaietut kokemukset ja valinnat tekivät Astrid Lindgrenistä juuri sen lastenkirjailijan mikä hänestä tuli.

18-vuotias Astrid (Alba August) asuu Vimmerbyssä uskonnollisessa maanviljelijäperheessä. Lahjakas Astrid kapinoi ja kokeilee rajojaan. Hän pääsee avustajaksi paikallislehteen, rakastuu 30 vuotta vanhempaan päätoimittajaan ja tulee raskaaksi. Koska miehellä on riitaisa avioero, Astrid synnyttää salaa Tanskassa, joutuu jättämään lapsensa sijaiskotiin ja opiskelee Tukholmassa sihteeriksi. Elämä on ankeaa ja rahaa ei ole, Astrid kaipaa lastaan ja on päättänyt hakea pikku Lassen (Marius Damslev) luokseen. Lopulta Astrid selviää optimisminsa vuoksi.

Kuuluisan kirjailijan mielikuvitus vilahtelee hienosti ja elokuvaan on leikattu mukaan lasten vanhalle Astridille lähettämiä viestejä. Nuori Astrid on elokuva, joka liikuttaa katsojaa syvästi ja Alba August on juuri oikea Astrid. Loppuun sopii täydellisesti norjalainen artisti Ane Brun ja hänen moderni kappaleensa Springa.

* * * *

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset