Kaupunkiuutiset

Koiraharrastaja perää vastuuta

Irrallaan liikkuneet isokokoiset koirat järkyttivät ulkoilijaa viime viikon lopulla Hämeenlinnan Kaupunginpuistossa. Ulkoilijan omakohtainen koiratuntemus auttoi selviämään uhkaavaksi kehittyneestä tilanteesta.

Koirien päästäminen vapaaksi kaupunkialueella on kielletty. Kaupunginpuiston tapahtumasta tehtiin ilmoitus poliisille. Ilmoitus ei johda käytännön toimiin, koska koirat eivät aiheuttaneet vahinkoa.

– Koiraharrastajana tiedän, että isokokoiset italian vahtikoirat voivat olla kouluttamattomina vaarallisia. Sen vuoksi järkytyin, kun yksi kolmesta koirasta liikkui villisti vapaana, kaksi muuta uroskoiraa olivat kohtaamishetkellä onneksi kytkettyinä, koirat kohdannut koiraharrastaja kertoo.

Hän sanoo kouluttamattoman italian vahtikoiran olevan ihmisellekin todella vaarallisen.

Perjantaisessa tilanteessa irrallaan juossut koira lähestyi vauhdilla seurueeseen kuulumatonta lenkkeilijää.

– Pysähdyin ja olin täysin liikkumaton. Jos olisin liikkunut, koira olisi todennäköisesti käynyt kimppuuni, koiraharrastaja selvittää. Hän kertoo seisoneensa paikoillaan niin kauan kunnes kolmen ihmisen ja kolmen koiran seurue siirtyi toisaalle.

– Myöhemmin kaikki koirat liikkuivat vapaana Kaupungin avoimella kentällä. Onneksi siellä ei ollut nyt lapsia, kuten usein on, päivittäin Kaupunginpuistossa liikkuva ulkoilija kertoo.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset