Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Koivikko-kodin konsertissa tuntuu yhteisön voima

Saattohoito on ihmisten sydäntä lähellä.
Saattohoito tehdään Hämeenlinnassa yhdessä, sanovat Riikka Koivisto ja Pentti Nyholm.

Kaikille tuttu hyväntekeväisyystapahtumien puuhamies Pentti Nyholm on jälleen saanut kasaan hienon kattauksen Koivikko-kodin perinteiseen tukikonserttiin. Sävelet soivat muistoille Hämeenlinnan kirkossa lauantaina 27. lokakuuta.

– Ohjelmistoa alettiin rakentaa jo viime vuoden puolella. Jos kovia taitelijoita haluaa, niin pitää olla ajoissa liikkeellä, Nyholm tuumaa.

– Otin ihan ensimmäisen yhteyttä Esa Ruuttuseen ja siitä se lähti sitten lutviutumaan. Tulossa on komea kaarti ja kaikilla palkkiona on kahvi ja pulla.

Nivalassa vuonna 1950 syntynyt Esa Ruuttunen toimi ennen laulajanuraansa kymmenen vuotta pappina. Baritoni kuului Kansallisoopperan vakituiseen henkilökuntaan vuosina 1987-2005 ja Savonlinnan oopperajuhlilla hän on esiintynyt lähes joka kesä vuodesta 1983 alkaen. Ruuttunen on vieraillut valtionoopperoissa Baijerissa, Wienissä ja Berliinissä sekä Lontoon Covent Gardenissa. Laulaja sai Pro Finlandia -mitalin vuonna 2001.

Illan muita esiintyjiä ovat tenori Heikki Halinen, mezzosopraanot Elli Vallinoja, Jeni Packalén ja Annastiina Tahkola, Aulanko-kvartetti, Hämeenlinnan mieskuoro Anneli Julénin johdolla sekä pianisti Erkki Korhonen. Konsertin juontaa klassiseen musiikkiin erikoistunut toimittaja, tuottaja ja kulttuurivaikuttaja Aarno Cronvall.

Saattohoitokodille on viime vuosina virrannut tukea monelta suunnalta niin yhdistyksiltä, yrityksiltä kuin yksityishenkilöiltäkin.

– On uskomattoman ihanaa, että Koivikko on tällaisen huolenpidon kohteena, johtaja Riikka Koivisto sanoo.

– Saattohoito tehdään tällä alueella yhdessä ja siihen osallistuvat meidän henkilökuntamme, vapaaehtoiset, Penan kaltaiset hyväntekijät ja tällaisiin tilaisuuksiin saapuva yleisö. Asia on selvästi ihmisten sydäntä lähellä.

Koivikko-kodissa on vuodesta 2002 lähtien hoidettu reilusti yli 2000 potilasta.

– Olemme keskittyneet potilastyöhön ja koulutukseen. Lääkärit ovat saaneet työrauhan ja potilasvirta on käynnistynyt, Koivisto kertoo.

– Säätiö on kovasti kirinyt koulutuksessa, toimimme erityisyksikkönä ja koulutuspyyntöjä tulee eri puolilta Suomea.

Nyholm haluaa kiittää kaikkia esiintyjiä, tukijoita ja yhteistyökumppaneita konsertin toteutumisesta. Ohjelman hinta on 20 euroa ja niitä on ennakkoon myynnissä Hämeenlinnan Citymarketin infossa ja Suomalaisessa kirjakaupassa Goodmanissa.

Hyväntekeväisyyskonsertti la 27.10. klo 18 Hämeenlinnan kirkossa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

3.6.2020

Päivän Hämeen Sanomat

4.6.2020

Fingerpori

comic