fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Koivikko-kodin tukikonsertissa on taas kovia nimiä – Solisteina kansainvälisiä oopperatähtiä Jaakko Ryhäsestä lähtien

Pentti Nyholm on saanut taas liikkeelle nimekästä artistikaartia. Konsertin taiteellinen johtaja Iina Harjula säestää laulajia pianolla. Kuva: AP Sarjanto
Pentti Nyholm on saanut taas liikkeelle nimekästä artistikaartia. Konsertin taiteellinen johtaja Iina Harjula säestää laulajia pianolla. Kuva: AP Sarjanto

Syksyn perinteinen hyväntekeväisyyskonsertti Koivikko-kodin hyväksi järjestetään Hämeenlinnan kirkossa lauantaina 20. marraskuuta.

Elämälle-konsertissa esiintyvät oopperalaulajat Jaakko Ryhänen, Sirkka Lamminen, Pia Pajala, Heikki Halinen, Olli Tikkanen sekä Ilona Jokinen, jota säestää kanteleella Mirva Minkkinen.

Lisäksi konsertissa laulaa Hämeenlinnan mieskuoro Anneli Julénin johdolla. Pianosäestyksistä vastaa Iina Harjula ja juontajana on klassiseen musiikkiin erikoistunut toimittaja Aarno Cronvall.

Taustat tutkittu

Jaakko Ryhänen on Suomen menestyneimpiä oopperalaulajia ja basso on palkittu muun muassa Pro Finlandia -mitalilla 1988.

Ryhänen on ollut useita kertoja laulamassa Koivikko-kodin hyväksi.

– Lähestyin häntä aikoinaan sähköpostilla. Kerroin kuka olen ja millä asialla. Pian sain vastauksen, että taustani on tutkittu, Jaska tulee mielellään ja on käytettävissä jatkossakin, tukikonsertteja 20 vuotta järjestänyt Pentti “Pikku-Pena” Nyholm muistelee.

Konsertin taiteellinen johtaja Iina Harjula on Ryhäsestä innoissaan.

– Mahtavaa päästä häntä kuulemaan, hänellä on uskomaton ääni ja pitkä ura takanaan. On hienoa päästä säestämään sekä häntä että muita kansainvälisen uran tehneitä oopperatähtiä.

Ihanaa suomalaista

Ohjelmassa on paljon kansallisromanttista suomalaista musiikkia, mutta myös hiukan uudempaa kotimaista tuotantoa.

Konsertin säveltäjänimiä ovat muiden muassa Jean Sibelius, Toivo Kuula, Oskar Merikanto, Erkki Melartin ja Heikki Sarmanto.

– Konsertin kesto on noin puolitoista tuntia ja siinä on yleisölle paljon ihanaa kuunneltavaa näin pitkän korona-ajan jälkeen, Harjula sanoo.

Yhteisön kokemus

Parantumattomasti sairaiden potilaiden saattohoitoon erikoistunut Koivikko-koti on ainoa laatuaan Kanta-Hämeessä. Konserttien taloudellinen tuki on saattohoitokodille iso asia.

– Näillä varoilla on hankittu muun muassa kivunhoitopatjoja, tuotettu potilaille merkityksellisiä kokemuksia ja järjestetty läheisten sururyhmätoimintaa, Koivikko-kodin johtaja Riikka Grå kertoo.

– Konsertti on myös yhteisöllinen kokemus ja monet tulevat sinne muistelemaan menetettyä läheistään.

Konsertin tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä Koivikko-kodin hyväksi. Lippuja saa ostaa ennakkoon Hämeenlinnan Suomalaisesta kirjakaupasta.

Konsertti Koivikko-kodille la 20.11. kello 18 Hämeenlinnan kirkossa.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset