fbpx
Kaupunkiuutiset

Koivikko-koti elää kädestä suuhun

Hämeenlinnalaisen saattohoitokoti Koivikko-kodin talous on koko ajan erittäin tiukalla, vaikka alkusyksyn katastrofitilanteesta nenä on noussut juuri ja juuri pinnan yläpuolelle.

– Juuri nyt meillä on taas hieman vajaakäyntiä, eli paikkoja on vapaana, johtaja Riikka Koivisto kertoo.

Paikkojen vajaakäyttö tarkoittaa heti myös taloudellisia ongelmia, koska menopuolella ei ole enää mahdollista säästää henkilökunta- ja kiinteistökuluista.

Saattohoitokodin asema tulevan sote-ratkaisun kiemuroissa on vielä kaikille epäselvä.

– Lääkärit kyllä passittaisivat meille parantumattomasti sairaita, mutta byrokratian kiemurat tulevat usein esteeksi. Ammattilaisten halusta toiminta ei ole kiinni, vaan enemmän toimintamallista, Riikka Koivisto kertoo.

Suomessa on tällä hetkellä neljä saattohoitokotia. Vastaavanlaista hoitoa järjestetään muun muassa sairaaloissa omilla erikoisosastoilla.

Valtakunnallisen henkilöstöpalvelualan ketjun Go On:in Hämeenlinnan konttori lahjoitti Koivikko-kodille perinteiset joululahjarahansa, jotka on aikaisemmin suunnattu yhteistyökumppaneiden muistamiseen.

– Tämä on niin tärkeä asia, että sen hyväksi kannattaa lahjoittaa. Toivottavasti tämä on esimerkki myös muille paikallisille yrityksille siitä, että autettavia kohteita löytyy lähipiiristä, kuten juuri Koivikko-koti, yrittäjä Jonni Vauhkonen totesi vierailullaan saattohoitokodissa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset