Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Kokeile järjestää kulttuuritapahtuma - Kaupunki tarjoaa tilan ja lupia ei tarvita

Tapahtuma-alue sijoittuu Raatihuoneenkadulle Saaristenkadun ja Kaivokadun väliselle pätkälle.

Hämeenlinnan kaupunki toteuttaa kokeilun, jossa yhdistyksille ja kaupunkiaktivisteille tarjotaan mahdollisuus järjestää pienimuotoisia ei-kaupallisia kulttuuritapahtumia kaupunkitilassa.

Kokeilulle osoitettu paikka on Raatihuoneenkadun osuus Kaivokadun ja Saaristenkadun välissä.

25.6.–31.7. välisenä aikana kadulla voi järjestää keskustaa elävöittäviä katutilaan sopivia tapahtumia.

Kynnys tapahtumien järjestämiselle on hyvin matala. Käytännössä kyseessä voi olla pienimuotoinen esitys, ohikulkijoille tarjottu aktiviteetti tai yhdistyksen toiminnan esittely.

– Tarkoitus on testata, missä määrin helpon kansalaislähtöisen kaupunkikulttuurin mahdollistaminen synnyttää tarjontaa ja miten se otetaan vastaan, kertoo kulttuuripäällikkö Janne Nieminen.

Lupamenettely on tehty mahdollisimman yksinkertaiseksi. Kokeiluun osallistuvien ei tarvitse hakea kaupungilta erillistä tapahtumalupaa. Riittää, että tapahtuman ajankohta sovitaan kokeilun koordinaattorin kanssa ja samalla sitoudutaan katutilan käytölle määriteltyihin sääntöihin. Mikäli tapahtuma vaatii jotain muita lupamenettelyjä, on tapahtuman järjestäjä velvollinen ne itse hoitamaan.

Kokeilua on valmisteltu sivistyksen ja hyvinvoinnin sekä kaupunkirakennetoimialojen yhteistyönä. Kadun tapahtumia ja varauskalenteria koordinoi Hämeenlinnan 4H-yhdistys. Vapaita aikoja voi tiedustella sähköpostiosoitteesta tapahtumakatu.hameenlinna@4h.fi

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

3.6.2020

Päivän Hämeen Sanomat

6.6.2020

Fingerpori

comic