Kaupunkiuutiset

Kokemuksia asunnottomuudesta

YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä maanantaina 17.10. Hämeenlinnan kirjastossa järjestetään klo 14–17.30 kaikille avoin Kokemuskirjasto.

Kokemuskirjastossa voi lainata elävän ihmisen paperisen kirjan sijaan. Kokemuskirjaston on tarkoitus lisätä ihmisten välistä vuorovaikutusta, vähentää ennakkoluuloja ja lisätä tietoa syrjäytyneisyyden kokemuksesta ja asunnottomuudesta. Paikalla on lainattavissa mm. maahanmuuttajan, mielenterveys- ja päihdeasiakkaan, asunnottoman, vuokranantajan sekä läheisen kokemukset.

Pääkirjastossa on esillä asumispalveluiden asiakkaiden kirjoittamista teksteistä koottu näyttely Asunnottomuuden kasvot. Paikalla on myös mahdollisuus osallistua Päihdeasennekyselyyn 2016.

Kokemuskirjaston järjestävät A-klinikkasäätiön Sisä-Suomen palvelualueen Hämeenlinnan asumispalvelut ja Hämeenlinnan kirjasto.

Lisäksi Living Roomissa, (Birger Jaarlinkatu 21 B 36), järjestetään iltatapahtuma klo 18–22. Klo 19–20 käydään paneelikeskustelu asunnottomuudesta, johon on kutsuttu ihmisiä mm. päihde- ja asumispalveluita järjestäviltä toimijoilta. Paneelikeskustelussa kysytään, kuka on asunnon arvoinen? Tarjolla on myös Marttojen kasvissosekeittoa, kahvia ja elävää musiikkia. Tapahtuman järjestävät Hämeenlinnan asumispalvelut ja Living Room.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset