Kaupunkiuutiset

Koko perheen pyjamabileet valtaavat Arx-talon

Arxantain pyjamabileissä pääsee tutustumaan E niin kuin eläin -näyttelyyn. Kuva: Riikka-Leena Puistola

Nyt on lupa luuhata koko päivä pyjamassa. Arxantaita vietetään lauantaina uniteemalla ja tarjolla on monenlaista tekemistä koko perheelle.

Perheen pienimmät pääsevät tekemään unihiekkateoksia ja pääsevät lahjoittamaan tarpeettomat unitutut eteenpäin. Nukkumattien matkassa -työpajassa tunnistetaan yön ääniä, ja Mustetahramöröt-piirtelypajassa omat möröt päätyvät paperille.

Tanssiteatteri Raatikon Vihreä Portti -tanssityöpaja on Keinusalissa klo 12-12-40.

Työpaja on suunnattu 3–9-vuotiaille, ja mukaan mahtuu 25 osallistujaa.

Vihreä Portti -tanssipaja on tanssillinen satu, joka saa kehon ja mielikuvituksen liikkeelle. Pajassa tutustutaan ihmeotus Felineen, joka on kovin tutunoloinen: hänessä on piirteitä sekä ihmisestä että eläimestä. Feline on utelias ja haluaisi saada uusia ystäviä vihreän portin toiselta puolelta, ihmislasten puolelta. Työpajan ja koreografian on suunnitellut Heidi Masalin.

Minna Canthin juhlavuoden kunniaksi tehty esitys Kanttia kanssa! tutustuttaa lapset Minna Canthiin ja hänen työhönsä.

Esityksessä yleisö näyttelee tärkeää osaa: he ovat kuopiolaisia, kaupan asiakkaita, lapsia, naapureita, palvelusväkeä, virkamiehiä, rautatieläisiä, lukijoita, kriitikoita, salonkilaisia, kollegoita. Esitystä suositellaan 5–8-vuotiaille, ja sen kesto on 40 minuuttia. Katsojilla on mahdollisuus osallistua esitysten jälkeen sanataidetyöpajoihin, jotka ohjaa Maami Snellman.

Esitykset ovat ARX-talon Miniteatterilla alkaen klo 10.30 ja 13.

Lasten suosikki E niin kuin eläin -näyttely on hauska kattaus perinteisiä koulujen opetustauluja ja pehmoeläimiä sekä eläinaiheisia runoja ja lastenkirjoja.

Eläinasut odottavat pikkuväkeä: haluatko olla leijona, kilpikonna, hauki vai kirahvi? Galleria ARXin 3X-elämystilassa piipahdellaan avaruudessa ja vedenalaisessa maailmassa sekä unelmoidaan.

 

Uni-ARXantai 9.3.2019 klo 10-14 ARX-talossa, Keinusaarentie 1, Hämeenlinna

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset