Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Koko Suomi ryhtiin Marja Putkiston opeilla

Hattulalainen Elina Heinisuo on kouluttautunut ottamaan vastuun Method Putkisto Instituutin ohjaajakoulutuksesta Marja Putkiston rinnalla.
Hattulalainen Elina Heinisuo (vas.) valmistui Body up -ohjaajaksi Marja Putkiston koulutuksessa.

Kuuluisalla kehonhallinnan gurulla Marja Putkistolla on kunnianhimoinen päämäärä työlleen. Business Finland kannustaa häntä ryhdistämään yrityksiä Työsuojelurahaston tukeman palvelun avulla ja auttaa siten säästämään miljardeja, jotka nyt heitetään hukkaan sen takia, että ihmiset eivät pysty tekemään työtään.

Kansojen ryhdin nostaminen aloitetaan Suomesta, vaikka Putkisto onkin asunut Lontoossa 28 vuotta ja hänen menetelmänsä on kansainvälisesti tunnettu.

– Method Putkisto on suomalainen menetelmä, ja Ryhtikouluni (työnimi) on omistettu Suomelle. Sillä lähden viemään maailmalle suomalaista osaamista, hän sanoo.

 

Nykyihmisen huonolle ryhdille yksi syy on Putkiston mukaan digitalisoituminen, jonka näkyvin muoto on kännykkään tuijottaminen. Silmät ovat silloin kiinni kaksiulotteisessa ruudussa ja suuntautuneet yleensä alaspäin.

– Katse johtaa liikettä. Kun katseen nostaa horisonttiin, myös ryhti ojentuu. Sen myötä silmien lihaksilla on vaikutus myös selän lihaksistoon, hän sanoo.

Juuri selkä- ja niskalihasten kunto ja tasapaino ovat ryhdin a ja o. Putkisto sanoo, että monilla ne ovat staattisessa tilassa, jolloin niiden verenkierto on heikkoa. Jos syvimpiä lihaksia ei käytetä, ne asteittain kuivuvat ja heikkenevät ja korvautuvat usein rasvalla tai nesteellä.

Uusi Body Up -ohjelma lähestyy kehoa mielen kautta, ja siinä herätellään asento- ja liikeaistit sekä parannetaan tasapainoa liikkuvalla alustalla.

 

Putkisto on tehnyt metodinsa kanssa työtä jo 34 vuotta. Hän on kouluttanut ohjaajia 25 vuoden ajan, ja nyt koulutus on saanut myös diplomitason.

Uranuurtaja on iloinen siitä, että hänen ei tarvitse yrittää tehdä kaikkea itse, vaan hänen työlleen on kouluttautunut jatkajia. Yksi heistä on hattulainen Elina Heinisuo, joka valmistui juuri Body up -ohjaajaksi. Myös Putkiston uusimman kirjan nimi on Body Up.

 

Method Putkisto on ollut jo pitkään Vanajanlinnan Sportnessin yhteistyökumppani, ja nyt Heinisuo on avannut Vanajanlinnan Ratsula-rakennukseen Method Putkisto Pop Up Studion. Viime viikolla avoimissa ovissa paikalla oli myös itse Marja Putkisto, ja aulan pöydällä oli nähtävänä pitkä rivi Heinisuon kurssitodistuksia. Koulutuksista kukin on kestänyt noin vuoden.

– Tunneilla käynti ja harrastus vähän lipsahtivat, sillä kursseilla tuli hyvä olo ja tunnelma oli hieno. Neljännen tai viidennen koulutuksen kohdalla ymmärsin, mikä tämä juttu on. Se on se metodi, Heinisuo tiivistää.

 

Vuosien varrella Method Putkiston koulutukseen on osallistunut hyvin eri-ikäisiä ihmisiä, naisia ja miehiä. He kertovat innostuneensa menetelmästä, koska se on poistanut heidän kipujaan, ja heistä on tullut aikaisempaa energisempiä ja iloisempia.

Putkistolla on ollut jo viiden vuoden ajan perinteenä myös kansainvälisen kurssin pitäminen Vanajanlinnassa. Hän ylistää paikkaa vieraasta maasta saapuville aivan loistavaksi.

– Ihmisiä tulee Vanajanlinnaan ympäri Eurooppaa, Irlannista, Luxemburgista, Espanjasta… Täällä on niin ihana tunnelma. Kurssin osallistujat lähtevät aina myös turisteiksi tutustumaan Hämeenlinnaan, hän kertoo.

 

Business Finland, jolta Putkistokin sai tukea työlleen, luo uutta kasvua yrityksiin muutosten keskellä ja auttaa niitä kansainvälistymään.

– Tärkeitä asioita ei saa jättää vain Suomeen, vaan ne tulee viedä ulkomaille. On hienoa, kun yrityksen arvot kehollistuvat, hän sanoo.

Heinisuo pohtii, että jos yritysjohtajat saataisiin herätettyä edistämään henkilöstön hyvinvointia, se lisäisi työn tuottavuutta. Omassa studiossaan hän tarjoaa lisäarvoa Vanajanlinnaan tulevalle kokousväelle.

 

 

Method Putkisto

Marja Putkiston luoma menetelmä, johon kuuluu kuusi eri lajia ja harjoitusmuotoa.

Suomen johtava kehonhallintaan erikoistunut koulu ja palveluntuottaja.

Tuottaa kehonhallinnan ja Pilateksen ohjaajakoulutusta ja uusia ohjelmia.

Koulutuksen osat liittyvät loogisesti toisiinsa, peruskoulutuksesta täydennyskoulutukseen ja yrittäjyyteen asti.

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

8.7.2020

Päivän Hämeen Sanomat

14.7.2020

Fingerpori

comic