fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Firmaliigan voittajakolmikko selvillä – "Koko työporukan voitto"

Firmaliiga sai uuden mitalikolmikon, usko Kerhoon kesti loppuun asti.
Starkin Juha Levomäki pääsi näyttämään voitonmerkkiä Firmaliigan palkintojenjaossa, jossa kolme parasta sai plakaatin lisäksi käyttöönsä ilmoitustilaa Kaupunkisuutisista. Hopealle tuli Laurellin Heikki Kokko (vas.) ja pronssille Laatu LKV:n Mika Lehtonen. Kuva: Lea Karmala
Starkin Juha Levomäki pääsi näyttämään voitonmerkkiä Firmaliigan palkintojenjaossa, jossa kolme parasta sai plakaatin lisäksi käyttöönsä ilmoitustilaa Kaupunkisuutisista. Hopealle tuli Laurellin Heikki Kokko (vas.) ja pronssille Laatu LKV:n Mika Lehtonen. Kuva: Lea Karmala

Kaupunkiuutisten perinteinen Firmaliiga sai tällä kaudella uudet voittajat. Viime vuonna neljänneksi yltänyt Stark nousi nyt ykköseksi. Yrityksessä myyjänä työskentelevä Juha Levomäki kertoo, että HPK:n kotipelien tulosveikkauksiin osallistuivat kaikki Hämeenlinnan-myymälän 26 työntekijää vuorollaan

– Voitto tuntuu todella makealta. Tässäkin voidaan käyttää slogia, että ammattilaiset olivat asialla. Oli hienoa, kun osanottajia oli ennätysmäärä (43), sitä paremmalta voitto maistuu. Monet asiakkaatkin ovat tulleet onnittelemaan, hän hymyilee.

Levomäki uskoo, että Kerho olisi mennyt tänä vuonnakin pitkälle, jos kausi olisi edennyt loppuun asti.

Asiakkaatkin osallistuivat

Kakkoseksi Firmaliigassa ponkaisi Laurell, joka luotti myös asiakkaidensa tietämykseen.

– Itseni lisäksi tuloksia veikkasi kahvilan yksi pöytäporukka Salon Maurin johdolla. Aika hyvin meillä meni. Selingon Mika (Hämeen Lasitoimi) ja Kukon Teemu (Café Kukko) kun jäivät taakse, muulla ei väliä, Laurellin yrittäjä Heikki Kokko letkauttaa.

Firmaliigaa Kokko kehuu kaikkinensa hyväksi ideaksi ja kertoo, että moni ystävä, joka ei muuten seuraa lätkää, on huomannut Laurellin pärjäämisensä kisassa.

HPK:n seitsemänteen sijaan runkosarjassa Kokko on tyytyväinen.

– Pienelle joukkueelle se on mestaruuden jälkeen hyvä saavutus, hän sanoo.

“Pronssi voitetaan”

Pronssia Firmaliigassa nappasi heti ensimmäisellä kaudellaan kiinteistönvälitysyritys Laatu LKV, jossa tuloksia veikkasi Mika Lehtonen.

– Hopea hävitään ja pronssi voitetaan. Viimeisellä kierroksella olisin vielä voinut päästä tasapisteisiin voittajan kanssa, mutta ei se jäänyt harmittamaan. Tähtäin oli, että pääsisimme kympin sakkiin. Autiotalon ja Aution Petrin voittaminen varsinkin oli hyvä päänahka. Kisa oli mukava, ja toivon mukaan otetaan ensi kaudella uudestaan. Vielä jäi vähän parannettavaa, Lehtonen summaa pilke silmässä.

Tulosvedoissaan Lehtonen laittoi aina joko Kerholle voiton tai tasapelin. Hän käy myös ahkerasti perheensä kanssa paikan päällä hallissa katsomassa otteluita.

– Tunnelma hallissa oli tällä kaudella hyvä, nythän oli tulossa yleisöennätyskin. Myös muutamassa vieraspelissä tuli käytyä, eikä esimerkiksi Tampereella Tappara-pelissä fiilis ollut yhtä hyvä.

Jatkuu ensi kaudellakin

Tulevaa kautta pohtiessaan voittajakolmikko sanoo luottavansa seuran valintoihin uusista valmentajista ja pelaajista.

– Pakisto on varmaan aika hyvä, mutta hyökkäyspäähän pitäisi hankkia vielä vahvistuksia. Menestys keskittyy maalivahtiin, ja valmentajaltakin vaaditaan aika paljon, että joukkue saadaan pleijaripaikalle. Mutta nousihan Kerho aikoinaan mestaruuteen asti sellaisella porukalla, josta kukaan ei olisi sitä uskonut, Levomäki muistuttaa.

– Toivotaan, että ne tietävät, jotka valinnat ovat tehneet. Hyökkääjiä varmaan vielä kaipaillaan Cody Kunykin ja Philipin Krivosikin tilalle, Kokko komppaa.

Koko ensi kauden Liigan ja sitä myöten Firmaliigan alkamisen ajankohta on luonnollisesti vielä auki koronaepidemian takia. Hämeen Sanomien myyntipäällikkö Santtu Pekarila lupaa, että asiaan palataan heti kun selviää, milloin kausi taas alkaa. Tämän kevään firmaliigareissukin siirtyi myöhemmäksi, mahdollisesti elo-syyskuulle.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset