fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Kolme uutta kesäkahvilaa Hämeenlinnaan - Tällaisia palveluita rantareitille on tulossa

Hämeenlinnan uusien kesäkahviloiden pitäjät on valittu.

Kysyimme yrittäjiltä mitä rantareitin varrelle oikein on luvassa.

Linnanpuiston leikkipuiston läheisyyteen Vanajaveden rannan tuntumaan tulee Kelly Kyllösen Puistokahvila Kelly’s.

Suositulla liikunta- ja ulkoilualueella aukeavan kahvilan sydämenä on retrohenkinen peräkärrykioski, josta myydään kahvin ja jäätelön lisäksi myös smoothieita, hampurilaisia sekä pienpanimoiden tuotteita myös mukaan, jos kahvila saa anniskelu- ja myyntiluvan. Koirille on luvassa vesikuppeja.

Valikoimaan on Kyllösen mukaan tarkoitus valita paikallisia pientuottajien juomia, ruokia ja oluita lähituottajien tukemiseksi.

– Erikoisempana tuotteena ovat valmiiksi kootut piknik-korit, joissa on mukana kaikki tarvittava huovasta eväisiin pientä puistopiknikkiä varten, Kyllönen kertoo.

Jäätelökioski Hämeensaareen

Hämeensaaren puistoon nousee laivurinakin tunnetun Awe Vilppaan isohko jäätelökioski terasseineen.

– Meidän tuotteisto perustuu seutukunnalta saataviin paikallisiin tuotteisiin. Esimerkiksi jäätelöt tulevat hämäläiseltä pientilalta, jossa omista lehmistä saadusta maidosta tehdään itse jäätelöä. Vohvelit paistetaan itse kioskilla, Vilpas kertoo.

Hämeensaarta on uudistettu suuresti viime aikoina, kun sinne on rakennettu uusia urheilu- ja leikkipaikkoja sekä uusittu uimarantaa. Awe Vilpas odottaa hieman sivuun jääneen seudun vilkastuvan, kun ihmiset löytävät uudet mahdollisuudet.

Jäätelön ja kahvilatuotteiden lisäksi Vilpas lupaa laajentaa valikoimaa kysynnän mukaan vaikka ruokatuotteisiin asti, jos asiakkaat niin haluavat.

Sup-lautoja  ja sulkapalloa

Mahlianpuistoon eli terveyskeskuksen rantaan nousee Mikko Vuorisen vetämä kahvila, josta saa muutakin kuin jäätelöä ja kahvilatuotteita.

– Meille tulee sinne vuokraustoimintaa, eli ainakin SUP-lautoja ja sähköpotkulautoja. Lisäksi sieltä saa pelejä kuten mölkyn tai sulkapallovälineet lainaan.

Kahvila toimii kioskivaunussa, jonka lisäksi paikalle tulee puuverhoiltu kontti vuokralaitteille sekä kaupungin luvasta riippuen 1-2 puista terassia sekä mahdollisesti myös laituri, josta suppailijoiden olisi helppo lähteä vesille.

Vuorinen kuvailee suositun rantareitin varrella olevaa kesäkahvilan paikkaa Hämeenlinnan aurinkoisimmaksi.

Kesäkuussa kahville

Kahvilat avautuvat todennäköisesti kesäkuun kuluessa, kunhan lupa- ja sijoitusasiat selviävät. Sopimukset ovat kolmivuotisia.

Kaupunki on suunnitellut kahvilapaikkojen vuokraamista tulevina kesinä myös pääkirjaston vierestä ja Asemanrannasta.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset