fbpx
Kaupunkiuutiset

Paikallista porinaa: Ekaluokkalaisten esitys sai silmät kostumaan – Kirje kuulle -kappale sisältää tärkeän sanoman

Mika Lartama. Kuva: Pekka Rautiainen

Koulut saatiin päätökseen ja kevätjuhlia vietettiin rajoitusten jälkeen kutakuinkin normaalisti.

Opetustoimenjohtaja Mika Mäkelän lausunnon mukaan, ei ollut mitään yleistä syytä olla järjestämättä kevätjuhlia normaaliin tapaan.

Seminaarin koulu pystyi järjestämään kevätjuhlat porrastetusti. He saivat hoidettua homman niin, että kaikki vanhemmat saivat olla paikanpäällä todistamassa lukukauden loppua ja todistusten jakoa.

 

Hämeenlinnan Yhteiskoulussa, missä poikani selvitti ensimmäisen luokan kunniakkaasti, ei kuitenkaan saatu organisoitua tilaisuutta niin, että kummatkin vanhemmat olisivat saaneet osallistua juhlaan. Todella harmi. Niin vanhemmat kuin opettajatkin tuntuivat olevan hieman pettyneitä tilanteeseen.

”Ketunpoika punaturkki ketunleipää haukkaa. Illan tullen joen rantaa mutkitellen laukkaa. Oispa somaa kaverinsa kanssa yössä olla. Kaarnaveneen kulkua kuulla kuutamolla.

Täällä yksi ketunpoika kaipaa ystävää. Kuka tassuun tarttuisi, kumppaniksi jää?”

 

Ote on laulusta Kirje kuulle, jonka ekaluokkalaiset esittivät omassa juhlassaan. Sain katsella laulun sitten jälkikäteen kotona vaimoni kuvaamana. Silmäni kostui. Poikani saa nyt heittäytyä ansaitulle kesälomalle. Ja mikä tärkeintä, on hänellä monta ystävää, mikä ei ole itsestäänselvyys.

Meidän vanhempien pitää olla aktiivisia sen suhteen, etteivät lapsemme jää täysin vaille kavereita kesäloman ajaksi. Lasten täytyy saada viettää lomansa osaksi myös niitten elämääkin suurempien ystäviensä seurassa.

Hämeenlinnasta löytyy kesälle harrastuksia niin taiteesta kuin liikunnasta. Maksuttomia ja maksullisia. Kaikki tuo tekeminen on äärimmäisen tärkeää lapsen yhteisöllisyyden, onnellisuuden ja hyvinvoinnin kannalta. Mutta kavereita ei voita mikään!

 

Maanantaina 13.6. kello 17–17.45 juhlitaan torilla meidän jääkiekon 2022 hämeenlinnalaisia maailmanmestareita asiaan kuuluvin menoin. Paikalle saattaa mahdollisesti saapua myös Jukka Jalonen, sekä Poika. Tulossa on yllätysesiintyjä ja sen lisäksi Finlandia-hymni tullaan kuulemaan erittäin vaikuttavana esityksenä.

Tilaisuus on tarkoitettu kaikille meille, perheen pienimmät mukaan lukien.

Nautinnollista kesää Teille kaikille, nähdään torilla!

Kirjoittaja on valtuutettu (ps.), Hämeenlinna.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset