Kaupunkiuutiset

Kolumni: Kun nainen Helsingistä sanoo, mitä meidän pitää tehdä, se on paljon uskottavampaa kuin että joku meistä sen sanoisi

Kuva: Toni Rasinkangas
Kuva: Toni Rasinkangas

90-vuotias Hämeenlinnan pallokerho järjesti viime viikolla Powerplay-seminaarin.

Aiheena oli pohtia Hämeenlinnan seudun elinvoimaa.

Puhujat olivat ensiluokkaisia. Oli miljardööri, ST1-mies Mika Anttonen, väestökehitystutkija Timo Aro ja työelämäprofessori Pekka Sauri.

Puhujaksi paikalle oli kutsuttu myös Ylen päätoimittaja Merja Ylä-Anttila, Hämeenlinnan likka, kuten Ylä-Anttila itseään nimittää paikallisille puhuessaan.

 

Merja Ylä-Anttila on täältä kotoisin ja vierailee kaupungissa säännöllisesti tervehtimässä 91-vuotiasta isäänsä. Lisäksi hänellä on Hämeenlinnan seudulla kesämökki ahkerassa käytössä. Kokeneella toimittajalla ja päätoimittajalla on silmää lapsuuden kotikaupungilleen.

Olikin hyvin mielenkiintoista kuunnella, mitä asioita Ylä-Anttila puheenvuorossaan nosti esille Hämeenlinnan seudun elinvoimanäkökulmasta.

1. Vanajaveden rannat. Oi, miksi niitä ei ole hyödynnetty? Miksi rannoilla ei näy ihmisiä? Koska siellä ei ole mitään.

2. Orkesterivierailut. Niitä ei ole enää nimeksikään. Miksi ihmeessä sitten Hämeenlinna nimittää itseään kulttuurikaupungiksi?

3. Johtaminen. Ylä-Anttilan mielestä kaupunki tarvitsee kasvollisen johtajan, joka vie joukkojaan eteenpäin.

4. Jättikoulut. Miksi ihmeessä?

Tässä on ainoastaan neljä poimintaa Ylä-Anttilan puheenvuorosta.

 

Hykertelin ja hymyilin. Tässä kävi taas niin kuin usein on jo käynyt. Pitää pyytää joku ulkopuolinen ja uskottava taho kertomaan, mitä meidän pitäisi tehdä elinvoiman eteen, vaikka se on sanottu omastakin suusta ties kuinka monta kertaa.

Kun joku ulkopuolinen sanoo, miltä asiat näyttävät, se on muka niin paljon luotettavampaa ja uskottavampaa. Silloin epäkohdan ääneensanomista ei käännetä turhaksi valitukseksi, tyytymättömyydeksi, vittuiluksi tai omaan pesän likaamiseksi. Sanoilla on painoarvoa, jota ei voi ohittaa olankohautuksella.

Nyt ainakaan kukaan ei voi väittää, etteikö olisi sanottu. Paikalla oli 250 kuulijaa. Suurin osa paikallisia vaikuttajia.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset