Kaupunkiuutiset

Kolumni: Löytöretki nykyaikaan

Heli Karttunen Kuva: Toni Rasinkangas
Heli Karttunen Kuva: Toni Rasinkangas

Tällä viikolla saimme kuulla suomalaisten e-urheiljoiden menestyksestä maailmalla. Joku vuosi sitten vielä suhteellisen tuntematon laji on viimeistään nyt lyönyt itsensä läpi, kun suomalaiset olivat mukana tahkoamassa miljoonapottia Dota 2 -tietokonepelin maailmanmestaruuskisoissa Kiinan Shanghaissa.

Samalla tavalla, kuin huomaamatta, myös tubettajista ja tubettamisesta on tullut osa nuorten arkipäivää ilman, että me aikuiset olemme ihan kartalla, mistä on kysymys.

Asian mittakaava kirkastui itselleni vasta hiljan.

 

Viime keväänä tulin puolihuolimattomasti luvanneeksi lapselleni, että lähden hänen kanssaan tubettajien suurtapahtumaan, joka järjestetään syksyllä Helsingin messukeskuksessa.

En ajatellut asiaa juurikaan, kunnes tuli lupauksen lunastamisen aika.

Nyt elokuun puolivälin tienoilla vietin kokonaisen lauantaipäivän Tubecon-tapahtumassa useiden tuhansien muiden kävijöiden joukossa. Itse tapahtuma kesti kaksi päivää ja alkoi jo perjantaina.

Suurin osa kävijöistä oli alakouluikäisiä, mutta paikalla oli myös hyvin runsaslukuinen määrä meitä vanhempia. Paikan päällä nuoret jonottivat jopa toista tuntia päästäkseen näkemään ihailemansa tubettajan ihan lähietäisyydeltä – niin myös me.

Oli yllätys, kuinka isosta tapahtumasta oli kysymys. Lisäksi sen hyvä henki yllätti – ja moni nuori sai huomata, ettei ole kiinnostuksensa kanssa yksin.

 

Näillä näkymin sama reissu on edessä ensi vuonnakin. Nyt ensimmäisellä kerralla koko päivä kului lähinnä ihmetellessä.

Kaiken pelihypetyksen ja tähtitubettajien keskellä tapahtumassa oli myös kiinnostavia luentoja ja seminaareja, joista vanhemmatkin saattoivat ammentaa. Ehkä seuraavalla kerralla saan itsekin tapahtumasta enemmän irti, kun minulla on edes jonkinlainen ennakkokäsitys siitä, mitä tuleman pitää.

Vaikka kaltaiseni dinosaurus on melko ymmällään ympärillä tapahtuvasta mullistuksesta, välillä tekee hyvää joutua oman kuplansa ulkopuolelle.

Maailma näyttäytyy sieltä ihan erilaisesta vinkkelistä – eikä välttämättä ollenkaan hullumpana.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset