fbpx
Kaupunkiuutiset

Kolumni: Mikä 65-vuotiaassa miehessä vetää puoleensa nuoria?

Kuva: Toni Rasinkangas
Kuva: Toni Rasinkangas

Tunnustan. Olen kateellinen.

Ja arvatkaa kenelle?

Äijä on mitä lie 65-vuotias. Hän ajaa sikamageella bemarilla, ja hynttyä tuntuu olevan.

En kuitenkaan ole kateellinen rahasta tai autosta. Kateellinen olen siitä, että tubettava ikämies saa nuoret kuuntelemaan itseään ja puhumaan politiikasta. Kyse on Hjallis Harkimosta.

Eduskuntavaalit ovat sunnuntaina. On Harkimollekin jonkin sortin virstanpylväs, kuinka hänen oma poliittinen ryhmittymänsä Liike Nyt vetää vaaleissa.

En ole kateellinen poliitikoille, jotka pääsevät koko kansan kusitolpiksi ja sylkykupeiksi. Toivon kuitenkin, että paikalliset kansanedustajat hoitaisivat työnsä mallikkaasti.

Pitäisivät Hämeenlinnan puolta ja muistaisivat myös, että tätä maata pitäisi rakentaa niin, että lapsilla ja nuorilla olisi tulevaisuudessakin hyvä olla.

Nostan hattua Harkimolle ja hänen tiimilleen siitä, että he ovat lähteneet kalastelemaan nuoria. Se ei ole helppo tehtävä. Tällaista heittäytymistä soisi löytyvän myös paikallisista poliitikoista.

Olen hämmästellyt nuorille, mikä 65-vuotiaassa purjehtijassa ja liikemiehessä oikein vetoaa heihin.

Syy on kuulemma se, että sisältö on mielenkiintoista, hän on julkisuuden henkilö ja puhuu kieltä, jota nuoret ymmärtävät. Näin analysoi kummipoikani.

Harkimo on ymmärtänyt jotain oleellista politiikasta. Hän tekee siitä lapsia ja nuoria kiinnostavaa. Hän puhuu heille asioista, joita moni pitää “aikuisten” juttuina. Samaan syssyyn hän esittelee uudenkarhean bemarinsa tai kertoo, miten hänen poikansa valmistautuu lätkäreeneihin ja miten ansaitsi ensimmäisen miljoonansa. Politiikka kulkee siinä rinnalla.

Taustalla onkin kunnon organisaatio ja ammattilaisia, jotka videoita tekevät. Ne kuvataan, leikataan, ja jälki näyttää ammattimaiselta.

Ei siis näytä nololta, kuten nuoriso sanoisi.

Kukaan ei saa mitään aikaan yksin. Siihen tarvitaan yhteistyötä. Se vaatii kropan panemista likoon. Harkimosta kannattaa ottaa mallia yhdessä asiassa: puhu niin, että nuortakin kiinnostaa ja ota riski. Yritä edes.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset