Kaupunkiuutiset

Kolumni: Sosiaalinen media räjähti, kun kuuli tiedotustilaisuudesta – Hämeensaaren raunioista nousee uusi areena, josta juuri kukaan ei tiedä vielä mitään

Kuva: Toni Rasinkangas

Hämeenlinnan kaupunki sai kunnon kuhinan aikaiseksi, kun tiedotusvälineille lähti keskiviikkona kutsu tiedotustilaisuuteen.

Siinä kerrottiin, että maanantaina kaupunki tiedottaa uuden areenan valmistelusta Hämeensaareen.

– Jaa mistä, kysyi yksi.

– Millä rahalla, jatkoi toinen.

Kutsu lähti samassa sähköpostijakelussa myös Tytti Hastille, joka toimii GSP-yrityksen kiinteistökehityksessä. GSP:llä on areenahankkeita ympäri Suomea. Yritykseen on kytkyssä myös Timo Everi, joka tunnetaan HIFK-miehenä ja Helsinki Gardenin ajajana.

Sähköpostijakeluketju paljasti, että GSP on tulossa tiedotustilaisuuteen, joten spekuloida voi, että areenaa suunnitellaan ihan tosissaan.

Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo ei ole paljastanut hankkeesta tuon taivaallista. Kaupunginhallituksessa istuvat valtuutetut kyllä ovat tietoisia asiasta, koska hekin ovat sähköpostijakelussa, mutta osa rivivaltuutetuista ei tiedä asiasta yhtään mitään.

Se on kirvoittanut kansan arvioimaan, että taas kabineteissa tehdään ”salaisia” päätöksiä.

Jos kyse on yksityisellä rahalla tehtävästä hankkeesta, voi asioita puida suljettujen ovien takana. Ei siinä ole mitään uutta, eikä kummallista. Älämölö ja hankkeen mollaaminen on tässä vaiheessa ihan turhaa, mutta hämeenlinnalaisille niin kovin tavallista.

HPK avasi syksyllä pelin esittämällä, että uusi areena tekisi gutaa. Hämeensaari sopisi uusien areenoiden henkeen. Niitä, kun on tapana nyt rakentaa mahdollisimman lähelle keskustaa.

Sinne myös Kerho mielii.

Linnan Kehityksen eläkkeelle jäänyt toimitusjohtaja Mervi Käki aikoinaan esitti, että Hämeensaareen sopisi 3000 ihmistä vetävä areena. Jääkiekolle se olisi liian vähän, mutta äkkiäkös katsomoa vähän laajentaa muutamalla tuhannella.

Hyvä on, että Hämeensaaren suunnitelmat etenevät ja niistä kerrotaan.

Sosiaalisen median irvileuat voivat pitää mölyt mahassaan. Tärkeää olisi, ettei kaupunki ole pääsijoittaja, vaan että areena syntyy sijoittajien avulla.

Hienoa on, jos areena-hanke nytkähtää eteenpäin ja kaupungissa tapahtuu. Hyvä tuo yleensä lisää hyvää. Sitä sopii toivoa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset