fbpx
Kaupunkiuutiset

Kolumni: Sumu sakenee Seminaarin koulun ympärillä – Kaupungin tapa katsoa virkamiesten touhuja läpi sormien herättää kummallisia mielikuvia

Kuva: Toni Rasinkangas
Kuva: Toni Rasinkangas

Seminaarin koulun ympärillä sumu vain sakenee.

Hämeen Sanomien selvityksessä 28.11. ilmeni, että virkamies, silloinen tilaajajohtaja, nykyinen strategiajohtaja Markku Rimpelä istui monella jakkaralla, kun Tampereen yliopisto päätti luopua opettajakoulutuksesta Hämeenlinnassa.

Rimpelä oli mukana omistajana yrityksessä, joka tutki ja kehitti Seminaarin koulun tiloja uusiksi oppimisympäristöiksi. Lisäksi hänen yhtiökumppaninsa suunnitteli tiloja ja teki remonttia Seminaarin koululla. Samaan aikaan Rimpelä, kaupungin virkamiehenä, oli tekemässä surullisen kuuluisaa vuokrasopimusta Suomen yliopistokiinteistöjen kanssa.

Kaiken huippu on se, että kaupunki on “selvittänyt” Markku Rimpelän jääviyttä.

Moni lähde kertoo, että Rimpelältä itseltään kysyttiin, onko hän esteellinen päätöksenteossa. Kuulemma ei ollut. Virkamiehen sanaan luotettiin ja se nimettiin selvitykseksi. Kaupungilla ei kuitenkaan ole tästä selvityksestä dokumentteja arkistostaan. Eikö selvitys tarkoita sitä, että asia oikeasti selvitetään eikä vain kysytä asianosaiselta?

Tässä tapauksessa isot rahat eivät ole liikkuneet, mutta huonot käytöstavat sitäkin enemmän. On kuljettu pienemmän riesan tietä ja katsottu läpi sormien.

Kuntataloudessa ja -päätöksenteossa pitäisi pystyä parempaan, sillä kaupunkia ja tavallista yritystoimintaa ei voi verrata keskenään. Kuntataloudessa on aina politiikka mukana ja toiminnan on oltava läpinäkyvää.

Hämeenlinna on sen verran pieni kaupunki, että täällä viriävät salaliittoteoriat paikallisesta suhmuroinnista harvinaisen nopeasti. Niin nytkin, vaikka kyseessä ovatkin tamperelaiset.

Keskustelu hyvä veli -verkostosta syö aina uskottavuutta ja sille on kaupungissa liian pitkät perinteet.

Toivottavasti tämä on nyt herättävä esimerkki siitä, että virkamiehen kannattaa miettiä kaksi kertaa sitä, kenelle töitä tekee ja millä pallilla istuu.

Se ei tarkoita kuitenkaan sitä, että virkamiehen tai poliittisen päättäjän pitäisi olla hajuton tai mauton.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset